فروشگاه اینترنتی البرز مخزن

فروش انواع مخازن آب پلی اتیلن سه لایه آنتی باکتریال

فروشگاه اینترنتی البرز مخزن

فروش انواع مخازن آب پلی اتیلن سه لایه آنتی باکتریال

فروشگاه اینترنتی البرز مخزن نماینده رسمی شرکت تهران پلیمر یارا در غرب استان البرز از سال 1398 فعالیت خود را آغاز نموده و آماده خدمت رسانی در زمینه فروش انواع مخازن و منابع پلی اتیلن از 50 تا 20000 لیتر سه لایه آنتی باکتریال میباشد .

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله آموزش نصب تانکر آب در باغ

همه عاشق داشتن یک باغ سرسبز هستند. اما متاسفانه آب و هوای ایران در همه مناطق مناسب این نوع باغ‌ها نیست. بدلیل موقعیت جغرافیایی، کاهش میزان بارش باران و کمبود ذخایر آبی و همچنین فعالیت‌های غلط انسانی، ایران در سال‌های اخیر از جمله کشورهای کم آب محسوب می‌شود. در این شرایط تا زمانی که گیاهان مقاوم به خشکی نداشته باشید، باغ شما تشنه خواهد بود. از این رو استفاده از مخازن ذخیره آب کشاورزی و آشنایی با نحوه نصب تانکر آب برای انواع باغ و فعالیت کشاورزی امری ضروری است.

قبل از یادگیری مراحل نصب تانکر آب، ابتدا باید تانکر مناسب نیازتان را انتخاب کنید. برای انتخاب مخزن آب مناسب برای باغ باید به حجم مورد نیاز آب، مساحت زمین زراعی و عوامل محیطی توجه کنید. بیشترین استفاده تانکر آب در باغ مربوط به انواع مخازن پلاستکی یا پلی اتیلن است. دلیل آن هم مزایا و ویژگی‌های زیاد مخازن پلی اتیلن نسبت به دیگر مخازن است.

 

ویژگی های مخازن پلی اتیلن

  • خوردگی و زنگ‌زدگی ندارند.
  • مخازن پلاستیکی وزن کمتری دارند.
  • راحت‌تر در موقعیت قرار می‌گیرند. (قابلیت جابه‌جایی و حمل و نقل بالا و نصب آسان و سریع)
  • تنوع گسترده‌تر دارند.
  • بهتر با چشم انداز ترکیب می‌شوند.
  • قیمت مناسب‌تری دارند.
  • قوی و با دوام‌اند.
  • عایق حرارتی و مقاوم در برابر سرما هستند.
  • بهداشتی بوده و برای آب آشامیدنی بهتر هستند.

بعد از انتخاب جنس تانکر آب، لازم است حجم آب مورد نیاز را نیز پیش‌بینی کرده و سپس اقدام به خرید مخزن کنید. عوامل زیادی در میزان و حجم آب مصرفی برای کشاورزی تاثیر  گذارند. شناخت این عوامل بسیار مهم هستند. و با در نظر گرفتن تاثیر این عوامل میزان حجم آب مصرفی برای کشاورزی تعیین می‌شود. برای محاسبه حجم آب مصرفی، به مقاله نحوه محاسبه حجم تانکر آب کشاورزی رجوع کنید.

هنگامی که مخزن آب خود را خریداری کردید، مرحله بعدی که باید در نظر بگیرید چگونگی نصب آن است. چندین روش مناسب برای نصب تانکر آب وجود دارد. که به خاطر اطمینان از قرار گیری درست مخزن ذخیره آب و آگاهی از نحوه استفاده آن؛ باید با ین روش‌ها آشنا باشید. به این ترتیب با ابزار مورد نیاز این کار آشنا خواهید شد و متوجه می‌شوید که آیا خودتان می‌توانید کار نصب تانکر آب را انجام دهید یا خیر.

 

آموزش نصب تانکر آب

مرحله اول در آموزش نصب تانکر آب، مشخص کردن جایی مناسب برای نصب تانکر است. برای پیدا کردن مکان مناسب برای نصب تانکر آب سعی کنید جایی را خارج از مسیر رفت و آمد پیدا کنید. جایی که به طور کامل گذرگاهی را مسدود نکند. مخازن آب زمانی که پر باشند سنگین هستند، وزن هر لیتر آب 1 کیلوگرم است. این یعنی یک مخزن 2500 لیتری هنگام پر شدن بیش از 2.5 تن وزن دارد. بنابراین به یک پایه صاف و محکم نیاز است.

زمان نصب تانکر آب می‌توان تانکر را بر روی سنگفرش، بتن یا سکو ساخته شده از چوب یا فولاد نصب کرد. اما نکته مهمی که باید در آموزش نصب تانکر آب بر روی پایه انتخابی بدانید این است که، پایه‌های بتونی و سکو، گزینه طولانی مدت بهتری هستند. هر چند مخازن  آب کوچک را می‌توان بر روی سنگفرش هم نصب کرد، اما مخازن بزرگتر بهتر است حتما بر روی صفحه‌ای بتونی به ضخامت حدود 10 سانتی‌متر نصب شوند.

همچنین استفاده از سکو، به دلیل ایجاد ارتفاع اجازه می‌دهد تا مخزن به اندازه کافی بالا باشد. تا بتواند لوله‌ها یا ظروف آبیاری را مستقیماً از خروجی پر کند. همچنین ارتفاع اضافی می‌تواند اختلاف زیادی در فشار نازل شلنگ ایجاد کند.

علاوه بر اندازه و وزن مخزن، از نظر جنس نیز مخازن پلاستیکی می‌توانند روی هر سطح صافی بنشینند. به شرطی که چیز تیزی در زیر آن وجود نداشته باشد. برخی از آنها نیز می‌توانند در زیر زمین و دور از دید قرار بگیرند.

آموزش نصب تانکر آب
 

 

نصب تانکر آب در باغ

در ادامه آموزش نصب تانکر آب در باغ، تمام مراحل مورد نیاز برای نصب تانکر آب با استفاده از پمپ یا عدم استفاده از پمپ آب را شرح خواهیم داد:

مرحله 1: آماده کردن مکان نصب تانکر آب

منطقه‌ای که انتخاب کردید در قدم اول باید قابل دسترسی باشد. مکانی در نزدیکی باغی که قصد آبیاری با استفاده از مخزن را دارید انتخاب کنید. هنگامی که مکان خود را انتخاب کردید، خاک را کاملاً زیر و رو کنید و هرگونه سنگ یا ماده خارجی دیگری را که می‌تواند در پایه مخزن تداخل ایجاد کند را از بین ببرید.

برای اتمام کار خود حدود 7سانتی‌متر ماسه اضافه کنید و دوباره آن را زیر و رو کنید. زمانی که زمین کاملا مسطح و ثابت به نظر رسید، آماده ادامه کار هستید.

مرحله 2: ایجاد پایه بتونی

ایجاد پایه بتونی برای نصب تانکر آب در باغ
 

یک پایه بتنی با ضخامت حدود 10سانتی‌متر در محلی که آماده کرده بودید ایجاد کنید. سطح ایجاد شده باید کاملا صاف و تراز باشد و باید از خود مخزن بزرگتر باشد.

تانکر آب را روی پایه بتونی قرار دهید، بعد از آن است که می‌توانید شروع به ایجاد اتصالات کنید. در این مرحله از نصب تانکر آب و قبل از برقراری اتصالات به مخزن اصلی، روش‌های اتصال را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که اتصالات خروجی مخزن قابل دسترسی است.

مرحله 3: نصب لوله اتصالات

بعضی از انواع مخزن آب ممکن است از قبل مجهز به لوله تخلیه سرریز باشند. در هر صورت، از نصب و موقعیت صحیح لوله تخلیه اطمینان حاصل کنید زیرا ممکن است آب اضافی به مرور پایداری پایه بتونی شما را به خطر بیندازد.

اگر از پمپ استفاده می‌کنید، یک شیلنگ انعطاف‌پذیر بین پمپ و شیر نصب کنید. با این کار لرزش و ضربه از پمپ جذب شده و احتمال ترک‌خوردگی و نشت قطعات کاهش می‌یابد.

 

 

نصب تانکر آب در باغ بدون پمپ

امروزه روش‌های آبیاری سنتی به دلیل هدر رفت بسیار آب، با روش‌های نوین آبیاری جایگزین شده‌اند. راه های صرفه جویی در مصرف آب بسیار است. آبیاری قطره‌ای یکی از این روشهاست که باعث صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی می‌شود. آبیاری قطره‌ای نسبت به روش‌های سطحی آبیاری، به آب بسیار کمتری نیاز دارد. یکی از بهترین انواع آبیاری قطره‌ای نیز نوع ثقلی یا گرانشی آن است. که به عنوان یک روش ارزان و ساده آبیاری استفاده می‌شود.

در نصب تانکر آب در باغ برای آبیاری قطره‌ای معمولا از پمپ استفاده نمی‌شود. و با نصب تانکر آب در ارتفاع فشار لازم برای جریان آب درون لوله‌ها تأمین می‌شود.(هر یک متر ارتفاع سطح زیر مخزن تا خروجی آب، ۰/۱ بار فشار ایجاد می‌کند.) این روش یکی از کم هزینه‌ترین و بهترین روش‌های آبیاری قطره‌ای است. و مزایای بسیاری همچون سرمایه‌گذاری کمتر و کاهش احتمال گرفتگی قطره‌چکان را دارد. دلایل استفاده از این روش نصب تانکر در باغ مشابه دلایل نصب مخزن آب روی پشت بام در ساختمان‌هاست.

نصب تانکر آب در باغ بدون پمپ
 

در این روش با نصب پایه‌های فلزی بر روی سطح بتنی ایجاد شده و یا ایجاد ارتفاع با مصالح دیگر، مخزن آب را به اندازه کافی بالا قرار می‌دهند. تانکر آب باید در ارتفاعی بالاتر از همه شیرهای مصرفی قرار داشته باشد تا نیروی جاذبه زمین، فشار کافی برای ورود آب به لوله‌ها را داشته باشد.

نصب تانکر آب در باغ بدون پمپ
 

با وجود اینکه قرار دادن تانکر آب در ارتفاع نیاز به پمپ آب را رفع می‌کند، اما ممکن است به پمپ فشار احتیاج پیدا کنید. استفاده از پمپ فشار در نصب مخزن آب در باغ، توزیع آب مخزن شما را با عملکرد بهتری امکان پذیر می‌کند. ( پیشنهاد: مطالعه مقاله منبع تحت فشار پمپ آب چیست؟ )

 

سخن آخر

همانطور که مشاهده کردید، با صرف زمانی نسبتا کوتاه می‌توانید در یک بعدازظهر با کار تقریبا متوسط یا کمی فشرده، به راحتی به نصب تانکر آب در باغ خود اقدام کنید. آن هم نصبی اصولی که سال‌های زیادی برای شما دوام خواهد آورد و صرفه‌جویی خوبی را برای شما رقم می‌زند. پس چرا منتطرید؟

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله طریقه نصب شناور مخزن آب

اگرتصمیم به تهیه و نصب مخزن آب روی پشت بام، در ساختمان یا در باغ را دارید، باید بدانید که نصب شناور مخزن آب بسیار ضروریست. فلوتر یا شناور مخزن آب وسیله ای است که با اندازه‌گیری سطح آب، جریان ورودی را قطع و وصل می‌کند. تا از سرریز شدن آب منبع جلوگیری کند. در نحوه نصب شناور مخزن آب، نصب درست فیتینگ و شناور در کنار هم اهمیت دارد. پس در این مطلب به نحوه نصب فیتینگ و شناور مخزن آب می‌پردازیم.

 

 

شکل ظاهری فلوتر

شکل ظاهری فلوتر منبع آب

 

قبل از آموزش نحوه نصب شناور مخزن آب، بهتر است با شکل ظاهری آن آشنا شوید. شناور مخزن آب دو نوع مکانیکی و برقی دارد. نوع مکانیکی فلوتر شامل یک شیر و یک میله (استم) و یک سری توپی مانند است. شیر فلوتر به وسیله استم که یک میله پلاستیکی، استیل یا برنجی است و با یک زانویی به توپی متصل شده است. شناور در سایزهای مختلفی وجود داشته و سایز آن به اندازه و فشار آب محل نصب شناور بستگی دارد.

توپی شناور گرد و پرشده از هواست. هوای محبوس در توپی باعث می‌شود که فلوتر نیروی شناوری(بویانسی) داشته باشد و روی سطح آب شناور بماند.

 

 

نحوه عملکرد شناور یا فلوتر

فلوتر که به آن کنترل کننده سطح آب (water level controller) هم می‌گویند. مانند سنسوری است که به محض پرشدن منبع آب، جریان ورودی را قطع کرده و زمانی که آب منبع از سطح خاصی کمتر شود، جریان ورودی را مجددا وصل می‌کند.

به بیانی دیگر، توپی فلوتر که روی آب شناور است، با کم شدن ارتفاع آب داخل مخزن، پایین رفته و متعاقبأ باعث پایین آمدن میله خود می‌شود. درنتیجه شیر آب باز خواهد شد و آب به داخل مخزن جریان پیدا می‌کند. هنگام پرشدن مخزن، توپی دوباره بالا آمده و مسیر آب را مسدود می‌کند. این کارایی مهم دلیل اهمیت نصب شناور مخزن آب است.

 

 

انواع فلوتر

همانطور که در مقالات گذشته گفتیم انواع مخزن آب وجود دارد که همه آن‌ها به شناور یا فلوتر نیاز دارند. فلوتر دو نوع مکانیکی و برقی دارد و برندهای مختلفی در انواع سایزها آن را تولید می‌کنند. که هر کدام مزیت‌های خود را دارد. اما فلوتر مکانیکی به دلایل زیر بیشتر در نصب شناور مخزن آب مورد استفاده قرار می‌گیرد:

1) نصب آسان

2) هزینه کمتر

3) عدم نیاز به برق

 

 

نحوه انتخاب سایز فلوتر

با توجه به اینکه فلوتر اولین عضو مخزن آب است و آب از شیر فلوتر عبور کرده و به مخزن می‌ریزد، انتخاب مناسب‌ترین فلوتر بسیار اهمیت دارد. زیرا اگر در نصب شناور مخزن آب خود دقت نکنید و شناور مخزن شما به خوبی کار نکند، منبع دچار مشکل خواهد شد. در انتخاب سایز فلوتر به نکات زیر توجه کنید:

1) سایز شیر فلوتر: برای نصب شناور مخزن آب باید بدانید که هر چقدر سایز شیر فلوتر بزرگتر باشد آب بیشتری را عبور داده و مخزن زودتر پر خواهد شد.

2) فشار آب و حجم منبع: فلوتر با توجه به سایزی که دارد، مدت زمان لازم برای پرشدن منبع را تعیین خواهد کرد. پس اگر می‌خواهید مخزن خود را در مدت زمان خاصی پر کنید باید با توجه به حجم مخزن، سایز فلوتر را انتخاب کنید.

3) میزان تحمل فشار توسط فلوتر: در نصب شناور مخزن آب این نکته حائز اهمیت است که فلوتری که خریداری می‌کنید تا چند بار فشار را تحمل می‌کند. فشاری که فلوتر تحمل می‌کند نباید کمتر از فشار آب شیر ورودی باشد. در غیر این صورت فلوتر فشار اضافی را تحمل نکرده و شیر را در زمان نامناسب باز می‌کند.‌

 

 

نصب فیتینگ مخزن

فیتینگ مخزن آب

 

قبل از نصب شناور مخزن آب باید فیتینگ‌های آن را متصل کنیم. به طور کلی به هر نوع از اتصالات در مسیر لوله کشی، فیتینگ یا اتصال می‌گویند. یکی از موارد مصرف فیتینگ‌ها در ورودی و خروجی مخازن آب است. در نتیجه نصب فیتینگ مخزن از اساسی‌ترین مراحل برای جلوگیری از نشتی آب است. برای مخزن آب به دو مجموعه فیتینگ برای قسمت ورودی و خروجی آب نیاز است. فیتینگ مخزن آب در انواع مختلفی وجود دارد. سه نوع برنجی، پلی اتیلن و upvc برای مخازن پلاستیکی که از جمله پرمصرف‌ترین منابع آب و بهترین مخزن آب خانگی هستند، به کار می‌رود. در ادامه نحوه نصب فیتینگ مخزن را کامل شرح می‌دهیم.

1) در مرحله اول نصب فیتینگ مخزن، با استفاده از یک قلم محل اتصال ورودی و خروجی مخزن را مشخص کنید. محل اتصال ورودی باید حداقل 5 سانتی متر پایین‌تر از درب مخزن و محل اتصال خروجی حداقل 5 سانتی متر بالاتر از کف مخزن باشد.

2) با گردبُر محل نشان شده را سوراخ کنید. سوراخی که ایجاد می‌کنید باید حداقل 5 میلیمتر از اندازه فیتینگ بزرگتر باشد. به این خاطر که فیتینگ بتواند داخل آن جا بگیرد. ( از داخل مخزن، تراشه‌های حاصل از مته کردن را کامل جمع کنید تا وارد جریان آب نشود.)

3) در مرحله آخر نصب فیتینگ مخزن، واشر لاستیکی فیتینگ را دور آن قرار دهید و سپس فیتینگ را داخل سوراخ گذاشته و از طرف دیگر مهره را به آرامی و با دقت محکم کنید تا به خوبی آب‌بندی شود.

 

 

نصب فلوتر در مخزن آب (مدل مکانیکی)

اگر فلوتر درست نصب نشود، باعث نشتی آب مخزن خواهد شد پس هنگام نصب شناور مخزن آب به موارد زیر توجه کنید.

1) هنگام نصب فلوتر در مخزن آب، آن را  کاملا صاف و در راستای عمود بر کف مخزن ببندید. اگر فلوتر کج بسته شود، فشار توپی به درستی به میله آن منتقل نمی‌شود و جریان آب به طور کامل مسدود نخواهد شد.

2) فلوتر باید کاملا ریگلاژ باشد. میله بعضی فلوترها قابلیت تغییر طول دارد. به این ترتیب با افزایش طول میله شناور، قدرت توپی برای غلبه بر فشار جریان آب ورودی بیشتر می‌شود.

3) هنگام نصب فلوتر در مخزن آب، از سوراخ نبودن توپی شناور اطمینان حاصل کنید. اگر توپی شناور به هردلیلی سوراخ باشد یا پس از مدتی سوراخ شود، داخل توپی آب جمع شده، توپی سنگین می‌شود و دیگر روی سطح آب شناور نمی‌ماند.

4) هنگام نصب شناور مخزن آب، به اندازه کافی دور رزوه‌های فلوتر را نوار تفلون بپیچید تا با کمی پیچاندن، به راحتی آب‌بندی شود.

5) قبل از متصل کردن فلوتر به فیتینگ توجه داشته باشید که توپی آن به سمت پایین باشد. سپس با دقت و رعایت همه نکات بالا شناور را به فیتینگ ورودی وصل کنید.

 

 

نکات پایانی در نصب شناور مخزن آب

– گاهی ذرات جامد داخل آب، ورودی شناور را مسدود می‌کنند. بنابراین هر چند مدت یکبار شناور را باز و بسته و تمیز کنید.

– اگر پس از پایان نصب شناور مخزن آب و پر کردن مخزن متوجه وجود نشتی شدید، حتما ابتدا آب مخزن را خالی کنید. سپس به محکم کردن اتصالات بپردازید. زیرا اگر مخزن پر باشد و اتصالات را محکم کنید، ممکن است باعث ترکیدگی آن شود.

– هیچگاه هنگام نصب شناور مخزن آب یا فیتینگ و برای سوراخ کردن یک منبع پلاستیکی از فشار دادن یک قطعه داغ استفاده نکنید زیرا این کار باعث تضعیف استحکام سطح اطراف سوراخ مذکور می‌گردد.

 

 

کلام آخر

در بحران کم آبی کنونی، استفاده از انواع منبع آب برای همه ساختمان‌های مسکونی، اداری و… از واجبات است. برای داشتن یک منبع آب کاربردی و بدون مشکل بهتر است با مفاهیم اولیه  آن مثل نحوه نصب شناور مخزن آب آشنایی داشته باشید . در این مطلب با زبانی ساده اتصالات مخزن آب که در قسمت ورودی و خروجی قرار دارد را توضیح دادیم. تا بتوانید هر گونه مشکلی برای نصب شناور منبع آب و نصب فیتینگ منبع آب ساختمانتان پیش آمد، به راحتی آن را تشخیص ‌دهید.

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب پلاستیکی

جلبک‌‌ها مانند گیا‌هان، ارگانیسم‌‌های فتوسنتزی هستند. و تقریباً در هر نقطه که آب و نور خورشید وجود دارد، رشد ‌می‌کنند. رشد جلبک در آب کیفیت آب را تغییر می‌دهد. همه جلبک‌ها سمی نیستند. اما وقتی جلبک‌ها در مخازن ذخیره آب شما رشد می‌کنند، نمی‌توانید از آن بنوشید. جلبک‌های موجود در مخازن آب، نه تنها روی انسان بلکه روی دام و محصولات نیز اثرات سوئی دارند. از این رو، جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب اقدامی حیاتی است. تا از بروز عواقب منفی جلوگیری شود.

در این مقاله روش‌های جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب و همچنین روش‌های از بین بردن جلبک مخزن آب را آموزش می‌هیم. تا به شما در حفظ یک منبع سالم و ایمن کمک کنیم.

 

 

روش های جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب

اگر مخزن آب شما ضدجلبک نباشد، و به خوبی مراقبت و شست‌وشوی دوره‌ای نشود، به زودی جلبک خواهد زد. همچنین قرار گرفتن مخزن آب تک لایه در معرض نور خورشید، آن هم به طور مستقیم رشد جلبک‌ها را تسریع می‌کند. جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب، خصوصا در مورد نصب مخزن آب روی پشت بام مهم‌تر است. زیرا در این مخازن جلبک زدن بیشتر اتفاق می‌افتد. به ویژه در تابستان که مخزن همیشه در معرض آفتاب مستقیم است. اما چگونه تشخیص دهیم که مخزن ما قابلیت رشد جلبک را دارد یا خیر؟ و چه اقداماتی برای جلوگیری از رشد جلبک انجام دهیم؟

 

چگونه تشخیص دهیم در مخزن آب جلبک رشد می‌کند؟

اگر مطمئن نیستید مخازن شما در برابر رشد جلبک‌ها ایمن هستند یا نه، آنها را بررسی کنید. برای این کار مخزن خود را در جایی قرار دهید که خورشید به آن بتابد. درب آن را باز کنید و داخل آن را نگاه کنید. ببینید آیا نور خورشید وارد آن می‌شود یا خیر. در صورت وارد شدن نور خورشید داخل مخزن، خطر رشد جلبک زیاد است.

جلوگیری از جلبک زدن مخزن باید قبل از وقوع جلبک‌ها آغاز شود. برای پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از جلبک زدن مخزن چه کارهایی می‌توان انجام داد، ادامه مقاله را مطالعه کنید. در ادامه 5 روش ساده و کاربردی برای جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب شما معرفی کرده‌ایم:

 

1-استفاده از مخازن ضد جلبک

جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب پلاستیکی

برخی از مخازن ذخیره آب پلاستیکی هیچ گونه نوری به داخل خود راه نمی‌دهد. و باعث جلوگیری از جلبک زدن مخزن می‌شوند. مخزن آب پلی اتیلن سه لایه ضد باکتری از این دسته مخازن است. که به عنوان مخزن آب آنتی باکتریال شناخته می‌شود. در مخزن پلی اتیلن ضد جلبک و ضد باکتری، به دلیل سه لایه بودن و خاصیت آنتی باکتریال لایه درونی، نور از آن عبور نمی‌کند و آب به مدت طولانی سالم و بدون تغییر، محفوظ می‌ماند.

 

2-  استفاده از مخازن با رنگ تیره

استفاده از مخازن با رنگ تیره

یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از جلبک زدن مخزن، استفاده از مخزن ذخیره آب کاملاً مات است. جلبک‌ها در برابر نور خورشید و گرما رشد می‌کنند. و برای تولیدمثل از فتوسنتز استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از نفوذ نور خورشید داخل مخزن، مخزن آب با رنگ تیره یا مات می‌تواند کمک زیادی کند.

نکته منفی مخازن آب تیره ‌رنگ این است که اگر چه آنها در جلوگیری از تابش نور خورشید عملکرد بهتری دارند، اما در هوای بسیار گرم نیز گرمای بیشتری جذب می‌کنند.

 

3- عایق بندی مخزن

عایق بندی مخزن

مخزن آب را به کمک پوشش‌هایی مانند فوم با پوشش آلمینیوم یا نایلون حبابدار با پوشش ورقه آلومینیوم بپوشانید. اگر مخزن آب شما اجازه عبور نور از سقف یا دیواره‌های جانبی را ندهد، جلبک‌ها نمی‌توانند رشد کنند. با پوشاندن مخزن، علاوه بر اینکه با ممانعت از ورود نور، باعث جلوگیری از جلبک زدن مخزن می‌شوید. در برابر گرما و سرما نیز، برای مدت زمان بیشتر دمای آب داخل مخزن ثابت باقی خواهد ماند.

 

4- استفاده از سایه‌بان

استفاده از سایه‌بان

اگر بتوانید نور خورشید را به هر روشی از روی مخزن حذف کنید، بخش بزرگی از مشکل جلبک زدن آب را حل کرده‌اید. مخزن آب را در سایه قرار دهید. البته استفاده از سایه درخت در زمان نصب تانکر آب در باغ ممکن است برای شما یک مشکل جدید ایجاد کند؛ مثل فضولات پرندگان. که باعث تشدید جلبک زدن مخزن آب می‌شوند. اما استفاده از سایه‌بان یا محلی مسقف، گزینه‌های بسیار خوبی برای جلوگیری از جلبک زدن مخزن هستند.

 

5- سیستم تصفیه چند مرحله‌ای

سیستم فیلتراسیون چند مرحله‌ای، به ویژه با فیلتر UV، یکی از بهترین روش‌ها برای تمیز نگه داشتن آب و جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب است. به عنوان یک قاعده، هرچه تعداد فیلترهایی که در مخزن آب خود نصب کرده‌اید بیشتر باشد، آب ذخیره شده تمیزتر خواهد بود.

 

 

نکته‌های مهم در جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب

  • اگر در شرایط آب و هوایی گرم زندگی می‌کنید، مخازن آب زیرزمینی یا در طبقات پایین، ممکن است منطقی‌ترین راه‌حل برای شما باشد.
  • اطمینان حاصل کنید که لوله‌ها و اتصالات مخزن آب در برابر نور خورشید مسدود شده‌ است. تمام نقاط دسترسی باید دارای درپوش محکم باشند. سعی کنید از لوله‌کشی‌هایی که در برابر نور خورشید نفوذ ندارد، استفاده کنید.
  • برای راحت‌تر جلوگیری کردن از جلبک زدن مخزن آب، از فیلترها یا صافی‌های مشبک استفاده کنید.
  • مخازن آب با سطح داخلی صاف، بهتر از مخازن دیگر، تمیز می‌شوند.

 

 

5 روش برای از بین بردن جلبک مخزن آب

مخازن ذخیره آب نیاز به مراقبت مناسب دارند. برای جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب، ابتدا باید اقدامات پیشگیرانه و احتیاطی که در بالا گفته شد را انجام دهید. اما اگر مخزن شما به هر دلیلی جلبک زد، برای از بین بردن جلبک مخزن آب، مراحل ساده ذکر شده در زیر را دنبال کنید:

 

1- به طور مرتب مخازن آب را تمیز کنید

در صورت تابش غیرمستقیم خورشید، هر سه تا شش ماه یک‌بار مرتباً مخزن آب را تمیز کنید. در صورت تابش مستقیم نور خورشید، دفعات تمیز کردن باید بیشتر انجام شود. بسته به رشد جلبک در مخزن، ممکن است مجبور شوید شستشوی مخازن ذخیره آب خانگی را یک‌بار در هفته هم انجام دهید. تمام آب را تخلیه کرده و مخزن را به خوبی بشویید. برای این کار از یک برس موی سفت استفاده کنید. برای از بین بردن جلبک مخزن آب به طور کامل، قبل از پر کردن مجدد مخزن، آلودگی‌های باقی مانده را به خوبی تمیز کرده و سپس مخزن را کاملاً آبکشی کنید.

 

2-استفاده از کلر

کلر رشد جلبک را متوقف می‌کند. کلر علاوه بر از بین بردن جلبک مخزن آب، آب را برای مصارف شرب، ایمن نگه می‌دارد. برای ضدعفونی کردن آب، حدود 5 میلی‌گرم کلر در هر لیتر آب استفاده کنید. برخی نیز نسبت 4 قسمت کلر به هر 1،000،000 قسمت آب را توصیه می‌کنند. در این نسبت ناچیز، آب برای نوشیدن سالم خواهد بود.

 

3- استفاده از سفیدکننده یا سرکه

استفاده از سفیدکننده یا سرکه

سفیدکننده اکسید شده پس از تماس با جلبک، بلافاصله شروع به از بین بردن سلول‌های جلبک می‌کند. با این حال سفیدکننده نباید اولین گزینه شما برای از بین بردن جلبک مخزن آب باشد. مخصوصا برای مخازن آب آشامیدنی، فقط برای مرحله تمیز کردن کل مخزن و از بین بردن جلبک از آن استفاده کنید. همچنین سفیدکننده می‌تواند تأثیرات فوق‌العاده محیطی داشته باشد. از آسیب زدن به گیاهان تا تغییر رنگ بتن و آجر.

برای از بین بردن جلبک مخزن آب، به هر گالن (حدود 4 لیتر) آب که ذخیره می‌کنید، چهار قاشق چای‌خوری سفیدکننده اضافه کنید. سفیدکننده علاوه بر اینکه جلبک‌ها را از بین می‌برد، برای جلوگیری از جلبک زدن مجدد مخزن آب نیز موثر است. برای این کار با استفاده از یک برس سطح مخزن را از جلبک پاک کنید.

همچنین می‌توان از سرکه سفید برای از بین بردن جلبک‌ها استفاده کرد. جلبک‌های سطح را با یک شلنگ آب بشویید. در مرحله بعد، سرکه سفید را مستقیماً روی سطح جلبک‌ها بریزید و با استفاده از برس، سطح را شت‌وشو دهید. در آخر، سرکه را با یک شلنگ آب بشویید.

 

4- استفاده از دیگر تصفیه کننده‌های شیمیایی آب

سولفات مس، سولفات روی، سیمازین، هیپوکلریت کلسیم و کاپسراید از جمله مواد ضد جلبک شیمیایی برای از بین بردن جلبک هستند. با این حال، برخی از این مواد شیمیایی می‌توانند برای گیاهان و حیوانات مضر باشند. در صورت استفاده از آنها حتما به دستورالعمل و تذکرات روی آنها توجه کنید.

نکته: در استفاده از تصفیه ‌کننده‌های شیمیایی برای از بین بردن جلبک مخزن آب، به نسبت‌ها خیلی توجه کنید. مقدار زیاد باعث می‌شود آب برای مصرف مضر باشد و مقدار بسیار کم باعث ادامه رشد جلبک‌ها می‌شود.

 

5- کاه جو اضافه کنید

محققان در انگلیس در حال مطالعه این روش از بین بردن جلبک هستند. هنوز مشخص نیست که کاه جو چگونه باعث جلوگیری از جلبک زدن می‌شود. اما یک دلیل به دست آمده این است که وقتی کاه جو تجزیه می‌شود، آب را اکسیداسیون می‌کند، بنابراین باعث از بین بردن جلبک می‌شود.

 

 

سخن آخر

از دردسر بپرهیزید! داشتن منبع آب ذخیره‌سازی که به دلیل رشد جلبک یا وجود سموم در آب، غیرقابل استفاده و خطرناک شود چه فایده‌ای دارد؟ پس به جای دردسر عایق‌بندی و ایجاد سایه برای مخازن، یا شست‌وشوی مداوم و استفاده از تصفیه ‌کننده‌های شیمیایی، مخازن پلی اتیلن ضدجلبک را انتخاب کنید. که با جلوگیری از تابش نور خورشید باعث جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب می‌شود. مخزن آب سه لایه آنتی باکتریال تهران پلیمر یارا در کرج، علاوه بر ضد جلبک بودن، دارای خاصیت ضدباکتری بوده و به عنوان مخزن آب آنتی باکتریال از جمله بهترین مخزن آب خانگی در ایران است. شرکت تهران پلیمر یارا به عنوان تنها تولید کننده مخازن آنتی باکتریال در ایران، مخازن با کیفیت بالا و با قیمت‌های برتر این صنعت را ارائه می‌دهد.

اگر هنوز برای رفع مشکل جلبک و جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب خود نیاز به مشاوره دارید. حتما در قسمت نظرات بیان کنید و مشکلات جلبک مخزن خود را حل کنید.

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

بهترین مخزن آب خانگی

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله بهترین مخزن آب خانگی

اکثر مردم به اشتباه تصور می‌کنند که اکثر مخازن برای ذخیره آب آشامیدنی مناسب‌اند. اما اگر کمی وقت برای شناسایی بهترین مخزن آب آشامیدنی و اشتباهات متدوال در انتخاب مخزن اختصاص دهید، می‌توانید بهترین مخزن آب خانگی را برای منزل خود در صورت نیاز تهیه کنید.

 

 

مخزن آب بهداشتی

یکی از مواردی که اغلب مورد غفلت واقع می‌شود،توجه به بهداشت آب و منبع آب خانگی است. بیایید چند تصور غلط را با هم بررسی کنیم:

 

 نکته مهم در مورد مخزن آب خانگی

  1. فقط به دلیل شفاف بودن آب، نوشیدن آن بی‌خطر نیست. آلودگی‌های موجود در آب اغلب بی‌رنگ هستند.
  2. آب تاریخ انقضا واقعی ندارد. اما این بدان معنا نیست که شما می‌توانید برای همیشه به آبی که مدت طولانی در مخزن آب خانگی ذخیره شده ‌است، اعتماد کنید. حتی اگر مخزن آب خانگی در شرایط عالی نگهداری شود.
  3. ذخیره آب برای طولانی مدت کار آسانی است. اما اگر این کار را در مخزن آب بهداشتی و با رعایت اصول انجام ندهید، احتمالا بیمار خواهید شد و یا آسیب می‌بینید.
  4. به غیر از مخزن ذخیره آب بهداشتی، آب را در هر جایی ذخیره نکنید.
  5. مخزن آب خانگی فلزی که از جنس استنلس استیل نیستند، دچار خوردگی شده و آب شما سریع خراب می‌شود.
  6. ذخیره آب در مخزن آب خانگی بدون سرپوش اصلا ایده مناسبی نیست. زیرا آب در معرض آلودگی‌هایی مانند ذرات موجود در هوا، حشرات، مدفوع پرندگان و … قرار می‌گیرد.
  7. برای داشتن مخزن آب بهداشتی، هرگز مخزن آب را در معرض تابش مستقیم نور خورشید یا گرما قرار ندهید. می‌توانید از سایه‌بان، عایق‌بندی و یا مکان‌های مسقف استفاده کنید. زیرا گرما و نور خورشید دشمن ذخیره طولانی مدت آب هستند و به فساد سریع‌تر آب کمک می‌کنند.

 

 

بهترین منبع آب خانگی

احتمالا برای انتخاب  بهترین منبع آب خانگی گزینه‌های زیادی پیش روی خود می‌بینید. آن هم در اشکال و اندازه‌های بسیار متنوع. اکنون که می‌دانید برای ذخیره‌سازی آب باید چه نکاتی بهداشتی را در نظر بگیرید، فقط کافی است مخزن آب خانگی بهداشتی و بی‌خطر را انتخاب کنید. بهترین منبع آب خانگی برای ذخیره‌سازی طولانی مدت آب، منبعی است که تمام ویژگی‌های گفته شد برای مخزن آب بهداشتی را داشته باشد. و اگر در یک جمله بخواهیم این ویژگی‌ها را خلاصه کنیم می‌توان گفت؛ بهترین مخزن آب خانگی مخزن آب آنتی باکتریال  است که مانع از رشد میکروب و جلبک در مخزن آب می‌شود.

اما قبل از به طور مفصل پرداختن به موضوع بهترین منبع خانگی، قدم اول در انتخاب هر نوع مخزن آب بهداشتی این است که، اندازه مخزن مورد نیازتان را محاسبه کنید. اینکه چه مقدار آب برای ذخیره‌سازی نیاز دارید؟ این سوالی است که متغیرهای زیادی دارد. مقاله محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان، اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیارتان قرار می‌دهد.

و اما قدم بعدی، انتخاب یکی از انواع مخزن آب خانگی و بهداشتی زیر است:

 

1 – منبع ذخیره اب پلاستیکی

 

منبع ذخیره آب پلاستیکی

مخزن آب خانگی پلاستیکی برای ذخیره آب مزایای بسیاری دارد، آنها سبک، بادوام و ارزان بوده و قابلیت حمل‌ونقل بسیار آسانی دارند. پلی اتیلن مهم‌ترین منبع ساخت انواع پلاستیک‌ها در دنیا است. و کاربرد فراوانی در تولید انواع مخازن پلاستیکی برای آب آشامیدنی و وسایل پلاستیکی مورد استفاده در آشپزخانه و صنایع ‌غذایی دارد. در بین انواع مخزن آب پلی اتیلن، مخزن آب خانگی پلی اتیلن سه لایه آنتی باکتریال یکی از قابل اطمینان‌ترین روش‌های ذخیره آب (به راحتی و ارزان) برای مدت طولانی هستند.

البته پلاستیک هم ممکن است دارای معایبی باشد. به عنوان مثال، ممکن است پلاستیک زمانی که در معرض نور مستقیم یا گرما باشد مواد شیمیایی را با گذشت زمان وارد آب کند. اما این در صورتی است که منبع آب به مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید و گرما قرار بگیرد. که در این صورت هم با وجود مخزن آب آنتی باکتریال پلی اتیلن این نگرانی به طور کامل از بین رفته است. زیرا هم به دلیل سه لایه بودن و خاصیت AntiUV آن، مانع نفوذ نور خورشید به درون مخزن و رشد جلبک می‌شود، و هم به دلیل آنتی باکتریال بودن مانع از رشد میکروب در آب می‌شود.

اگر آب در مخزن پلی اتیلن به درستی ذخیره شود، بهترین منبع آب خانگی برای ذخیره آب آشامیدنی در طولانی مدت خواهد بود. با این حال در صورت عدم استفاده طولانی مدت از آب، حتما آب منبع را در فواصل زمانی معین تعویض کنید، تا آشامیدنی‌ترین آب را در اختیار داشته باشید.

 

2–مخزن آب فلزی از جنس استنلس استیل

مخزن آب فلزی از جنس استنلس استیل

یکی از بهترین مخزن آب خانگی قابل استفاده برای ذخیره سازی طولانی مدت آب، منبع آب فلزی از جنس استنلس استیل است. مخزن آب خانگی از این جنس، از آب در برابر نور مستقیم خورشید محافظت می‌کند و بادوام است. اما متاسفانه گران‌ترین گزینه نیز هست. همچنین ظروف استیل ضدزنگ، سنگین هستند.

علاوه بر این‌ها باید مراقب باشید چه آبی را درون آن ذخیره می‌کنید. اگر آب لوله‌کشی را که با کلر تصفیه شده ‌است ذخیره کنید. کلر باعث فرسایش سطح محافظ فولاد ضد زنگ می‌شود. که به آن خوردگی گفته می‌شود و خوردگی باعث غیربهداشتی شدن آب مخزن آب خانگی می‌شود.

اگر از منبع ذخیره آب استیل استفاده کردید، اطمینان حاصل کنید که ظرف فلزی ضد زنگ شما FOOD GRADE یا FOOD SAFE باشد.

 

 

نکان پایانی مخزن آب خانگی

  • کارشناسان توصیه می‌کنند برای رعایت هر چه بیشتر بهداشت، هنگام پر کردن مخزن آب خانگی از شلنگ قدیمی باغی استفاده نکنید. و در عوض از شلنگ مخصوص آب آشامیدنی استفاده کنید.
  • پس از پر کردن مخزن آب خانگی خود، اطمینان حاصل کنید اتصالات و درب آن را به درستی متصل کنید. به یاد داشته باشید، آب به خودی خود خراب نمی‌شود. آنچه باعث خراب شدن آب می‌شود، آلودگی است.

 

 

نتیجه‌گیری

هیچ منبع حیاتی مهم‌تر از آب آشامیدنی برای بقا و زندگی وجود ندارد. به همین دلیل ذخیره نکردن آب بهداشتی یک اشتباه بزرگ خواهد بود. شما فقط به یک مخزن آب خانگی بهداشتی نیاز دارید. توصیه کلی استفاده از مخزن آب پلی اتیلن، برای ذخیره آب در طولانی مدت است. مخصوصا مخزن آب پلی اتیلن سه لایه آنتی باکتریال که هم ضد میکروب بوده و هم باعث جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب پلاستیکی می‌شود. همچنین می‌توانید از منبع فلزی ضد زنگ استفاده کنید. فقط در این حالت نباید آب ذخیره شده خود را با کلر تصفیه کنید. زیرا باعث خوردگی آن می‌شود. سرانجام، با ذخیره آب در مخزن آب بهداشتی خود مطمئن شوید که درب و اتصالات آن را به درستی متصل کرده باشید. تا از ورود هر گونه باکتری یا آلودگی دیگری به آب آشامیدنی جلوگیری کنید.

  • محمد رحیمی