فروشگاه اینترنتی البرز مخزن

فروش انواع مخازن آب پلی اتیلن سه لایه آنتی باکتریال

فروشگاه اینترنتی البرز مخزن

فروش انواع مخازن آب پلی اتیلن سه لایه آنتی باکتریال

فروشگاه اینترنتی البرز مخزن نماینده رسمی شرکت تهران پلیمر یارا در غرب استان البرز از سال 1398 فعالیت خود را آغاز نموده و آماده خدمت رسانی در زمینه فروش انواع مخازن و منابع پلی اتیلن از 50 تا 20000 لیتر سه لایه آنتی باکتریال میباشد .

۹ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله :راه های صرفه جویی در مصرف آب (در خانه، کشاورزی و صنعت)

97.5٪ آب جهان از آب دریاها و اقیانوس‌ها تشکیل شده و دسترسی به 2.5% آب شیرین باقی‌مانده معمولا بسیار سخت و غیر متوازن است. کمبود بارش و خشکسالی یکی از بزرگترین عوامل کمبود آب است. به علاوه فشارهای ناشی از رشد جمعیت و گرم شدن کره زمین، همگی باعث می‌شود فشار بیشتری بر منابع آب موجود وارد شود.

بنابراین همه ما انسان‌ها به آب شیرین – یک منبع طبیعی ضروری برای زندگی – وابسته هستیم. اما ما از آب فقط برای نوشیدن استفاده نمی‌کنیم. برای تمیز کردن، تولید هر چیزی از لباس گرفته تا غذا، تولید محصولات زراعی و … همه و همه فشار زیادی به منابع آب شیرین وارد می‌کنیم.

صرفه جویی در مصرف آب‌، می‌تواند نسل انسان و سیاره ما را نجات دهد.

در این مطلب با راه های صرفه جویی در مصرف آب بیشتر آشنا می‌شویم. آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • صرفه جویی آب در مصارف خانگی (10 روش)
  • صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی (10 روش)
  • صرفه جویی آب در مصارف صنعتی (6 روش)

 

صرفه جویی آب در مصارف خانگی

صرفه جویی آب در مصارف خانگی

مهمترین اقدامی که می‌توانیم برای صرفه جویی آب در مصارف خانگی به‌ عنوان یک مصرف‌کننده آب مسکونی انجام دهیم؛ به حداقل رساندن مصرف آب است. برای یک خانوار متوسط، بیشترین مصرف آب در حمام و آشپزخانه است. (میزان حجم آب مصرفی در خانه را در این مطلب ببینید: محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان)

با برخی تغییرات در عادات خود، می‌توان به میزان قابل توجهی باعث صرفه جویی آب شد.

 

1- لوله کشی را بررسی کنید

به طور منظم لوله‌های آشپزخانه، شلنگ ماشین ظرفشویی، اتصالات منبع آب مصرفی و … را از نظر نشتی بررسی کنید.

 

2- دوش با آب کمتر

هر دقیقه‌ای که از دوش استفاده می‌کنید، تا 17 لیتر آب مصرف می‌شود. یک تایمر بر روی تلفن خود تنظیم کنید. تا دوش‌های شما کوتاه و کم مصرف باشد.

همچنین استفاده از یک سر دوش کارآمد به شما امکان می‌دهد تا در صرفه جویی آب موفق‌تر باشید. مانند استفاده از دستگاه هوای دوش کم جریان و هوادهی شیر آب.

دوش با آب کمتر

 

3- شیرهای آب را ببندید

با بستن شیر آب در حین مسواک زدن یا شستن ظروف به صرفه جویی آب کمک کنید.

 

4- تنظیم کننده برای کنترل جریان آب سیفون 

برخی از سیفون‌ها به مرور زمان مستهلک می‌شوند و علاوه بر کاهش عملکرد گذشته، نشتی پیدا می‌کنند. نصب تنظیم کننده می‌توانید به میزان قابل توجهی جلوی مصرف بیهوده آب از طریق سیفون توالت را بگیرید.

 

5- لباس‌های کثیف بیشتری جمع کنید

استفاده از ماشین لباسشویی با بار کامل، از آب و انرژی کمتری نسبت به چند بار روشن کردن ماشین نیمه پر استفاده می‌کند. اینکار باعث قبض‌هایی با هزینه کمتر نیز می‌شود.

صرفه جوی آب در خانه

 

6- شستن ظرف با دست یا با ماشین ظرف شویی؟

از ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنید؟ برای هر بار روشن کردن، آن را کاملاً پر کنید. با این روش  آب کمتری نسبت به شستن ظرف با دست مصرف خواهید کرد.

 

7- سبزیجات را بخارپز کنید

غذای خود را بخارپز کنید. با این کار هم مصرف آب را کاهش می‌دهید، هم مواد مغذی طبیعی بیشتری در غذا حفظ می‌شود.

ولی اگر از پختن آنها در آب جوش استفاده کردید، سعی کنید از آب باقی‌مانده به عنوان مزه برای غذاهای دیگر مانند سوپ استفاده کنید. یا بگذارید خنک شود و از آن برای آبیاری گیاهان استفاده کنید.

 

8- ضایعات غذا را کاهش دهید

برای تولید غلات، میوه و سایر مواد غذایی آب زیادی مصرف می‌شود. با درست مصرف کردن آنها و تولید کمتر ضایعات غذایی، نیاز به تولید مواد غذایی کمتری خواهد بود.

به عنوان نمونه سالانه بیش از نیمی از 7 میلیون تن ضایعات مواد غذایی و آشامیدنی خانوارهای انگلستان، قابل خوردن است.

 

9- زمان باغبانی خود را تنظیم کنید

آیا می‌دانید30 تا 60٪ آب آشامیدنی خانگی به استفاده از آب در حیاط‌ها و باغ مصرف می‌شود؟ و اغلب مقدار زیادی از آب با آبیاری بیش از حد، تبخیر و آبپاشی‌های بی‌جهت به پیاده‌روها و راهروها هدر می‌رود.

به منظور صرفه جویی آب در مصارف خانگی، در اوایل صبح یا پایان روز به گیاهان باغچه یا فضای باز آب دهید. تا آب کمتری در برابر نور خورشید و گرما هدر رود. همچنین به جای آب‌پاشی کردن، خاک را آبیاری کنید تا آب مستقیماً به ریشه‌ها برسد.

نکته:در موج گرما، حیوانات نیز به آب احتیاج دارند. ظرفی پر از آب، مانند کاسه آب برای نوشیدن پرندگان و حیوانات دیگر کنار بگذارید. برای زنبورها و سایر حشرات از بشقاب یا کاسه‌ای که آب و سنگ در آن باشد استفاده کنید.

 

10- و در آخر

برای هر چه بهتر شدن صرفه جویی آب در مصارف خانگی و مدیریت آن، میزان مصرف آب خود را از طریق قبض آب‌تان کنترل کنید.

همچنین دانش خود را در مورد صرفه جویی آب در مصارف خانگی با همسایگان خود به اشتراک بگذارید.

 

 

صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی

صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی

70٪ برداشت آب شیرین در سطح جهان برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود. با خشکسالی‌های اخیر و کم شدن مخازن آب شیرین در بیشتر مناطق، حفظ آب برای کشاورزان بیشتر از همیشه مهم است.

در ادامه10 ایده برای صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی را بیان می‌کنیم:

 

1- تولید محصولات ارگانیک

یک آزمایش 30 ساله نشان‌داده در زمان خشکسالی، ذرت با رشد ارگانیک، 30 درصد محصول بیشتری نسبت به مزارع غیر ارگانیک تولید می‌کند. روش‌های ارگانیک کشاورزی، به حفظ رطوبت خاک، افزودن آب زیرزمینی بیشتر و جلوگیری از ورود سموم و دفع آفات به رودخانه‌ها و دیگر آب‌ها کمک می‌کند.

 

2- استفاده از سیستم‌های آبیاری کارآمد

آبیاری گیاهان با استفاده از آبیاری قطره‌ای به جای روش سنتی می‌تواند باعث کاهش 80 درصدی تبخیر و صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی  می‌شود. همچنین با آبیاری قطره‌ای از رسیدن آب به ریشه گیاهان اطمینان خواهیم داشت. که می‌تواند منجر به رشد بهتر شود.

(پیشنهاد: برای چگونگی نصب مخزن آب برای آبیاری قطره‌ای مقاله آموزش نصب تانکر آب در باغ را مطالعه کنید)

استفاده از سیستم‌های آبیاری کارآمد

 

3- استفاده بیشتر از محصولات مقاوم در برابر خشکسالی

محصولاتی که کشت می‌کنید، باید با آب و هوای شما سازگار باشد. اگر از گیاهان بومی منطقه استفاده کنید، احتمال موفقیتتان در دوره‌های خشکسالی بیشتر است. همچنین گیاهان مقاوم در برابر خشکسالی در طیف وسیعی از انواع خاک به خوبی رشد می‌کنند. و می‌توانند حتی در خاک فقیر با مواد مغذی نسبتاً کمی رشد کنند.

 

4- بهینه‌سازی زمان‌های آبیاری

دانستن اطلاعات کافی در مورد زمین و محصولات خود ضروری است. با این کار، تعیین اینکه آبیاری چه زمان و چند بار باید انجام شود آسان‌تر است. این کار یکی از گزینه‌های مهم صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی به شمار می‌رود.

 

5- استفاده از بهترین روش‌ها برای افزایش کیفیت خاک

با افزایش کیفیت خاک، خاک شما بهتر می‌تواند رطوبت و اکسیژن را برای رشد گیاهان نگه دارد. با این کار مقدار آب مورد نیاز به طور منظم کاهش می‌یابد. روش‌های مناسب برای مدیریت خاک شامل: کوددهی با کود مرغوب، افزودن کمپوست و کاهش دفعات خاک‌ورزی است.

 

6- محصولات متفاوتی بکارید (محصولات چرخشی)

بسیاری از کشاورزان با توجه به فصل یا سال، انواع محصولاتی را که می‌کارند تغییر می‌دهند. بنابراین تنوع کافی برای افزایش کیفیت خاک و گیاهان فراهم می‌کنند. محصولات مختلف به عناصر غذایی و مقادیر مختلف آب نیاز دارند. با چرخش مداوم انواع محصولات، معمولاً محصول بیشتری به بار می‌آید.

 

7- چرای چرخشی

در چرا چرخشی، دام بین مزارع جابجا می‌شود تا رشد مجدد مرتع را تقویت کند. مزایای چراندن چرخشی دام عبارتند از: جذب آب، کاهش رواناب، مراتع در برابر خشکسالی مقاوم‌تر می‌شوند، افزایش مواد آلی خاک و پوشش بهتر علوفه. این کار در مجموع باعث صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی خواهد شد. به یاد داشته باشید که زمین را بیش از حد چرا نکنید.

 

8- استفاده از مالچ‌های پلاستیکی و آلی

آیا می‌دانید مالچ‌های پلاستیکی ارگانیک و سیاه می‌توانند 25 درصد در آب کشاورزی صرفه جویی کنند؟ پلاستیک سیاه یا مالچ مصنوعی، نه تنها باعث کاهش تبخیر آب می‌شود. بلکه به کنترل علف‌های هرز و گرم شدن خاک برای زودتر به بار نشستن محصول کمک می‌کند. مالچ‌های آلی پس از تجزیه، مواد مغذی را به خاک می‌رسانند و رطوبت را حفظ می‌کنند.

نکته:به پوشش سبک و نرم سطح خاک, مالچ یا خاک‌پوش می‌گویند. این پوشش می‌تواند لایه‌ای از کاه، خاک‌ اره،خاک برگ، ورقه پلاستیکی، کود آلی، روزنامه و … باشد.

مالچ‌های پلاستیکی و آلی

 

9- جنگلداری

جنگل زراعی مفهومی است که در آن از درختان به عنوان بخشی از چشم‌انداز استفاده می‌شود. این ایده به نفع خاک، حیوانات و گیاهان است و باعث صرفه جویی آب در مصارف کشاورزی می‌شود.

 

10- گلدان‌های پلاستیکی برای نهال درختان

با کاشت نهال درختان در گلدان یا سطل‌های پلاستیکی به آبیاری آرام و تدریجی آنها کمک می‌کنید. تمام کاری که باید انجام دهید این است که، یک سطل پلاستیکی بردارید، سوراخ های زهکشی را در پایین آن ایجاد کنید و نهال درختان را در آنها بکارید.

گلدان‌های پلاستیکی برای نهال درختان

و اما

برای صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی کمی تلاش لازم است، اما نتایج به دست آمده ارزش این تلاش را دارد. با صرفه جویی بهتر در مصرف آب، شما علاوه بر صرفه جویی آب به عنوان یک منبع طبیعی گران‌بها، به رشد محصولات خود نیز کمک می‌کنید.

 

 

صرفه جویی آب در مصارف صنعتی

صرفه جویی آب در مصارف صنعتی

حدود 3٪ آب موجود در زمین خالص است. و می‌توان از آن برای کارهای روزمره استفاده کرد.  5 تا 10٪ از این مقدار آب خالص (از سال 1999) آب برای مصارف صنعتی مصرف شده ‌است. با رشد جمعیت جهان، مصرف آب نیز افزایش خواهد یافت. تا سال 2030  این مقدار می‌تواند به 15-20٪ افزایش می‌یابد. بر اساس این آمار، صنعت فضای قابل توجهی برای کاهش مصرف آب دارد. مزایای صرفه جویی آب در مصارف صنعتی بسیار زیاد است.

اولین قدم برای کاهش مصرف آب در صنعت، شناسایی میزان مصرف فعلی آب است. هنگامی که یک کسب و کار از وضعیت فعلی استفاده از آب مطلع شود، می‌تواند اهداف مشخص و قابل اندازه‌گیری را برای کاهش مصرف آب در آینده تعیین کند. در ادامه چند نکته برای صرفه جویی آب در مصارف صنعتی آورده شده‌ است.

 

1- به کارمندان خود آموزش دهید

در کارمندان خود درک این مسئله که چرا صرفه جویی آب در مصارف صنعتی مهم است را پرورش دهید. و به آنها اجازه دهید روش‌های صرفه جویی در مصرف آب را ابداع کنند. شما می‌توانید جوایزی را در شرکت خود برای شناسایی  راه‌حل‌های ابتکاری برای کاهش مصرف آب اعلام کنید.

 

2- برای برخی کارها، از آب غیر آشامیدنی استفاده مجدد کنید

آب باقی‌مانده از یک بخش از عملیات می‌تواند برای هدف دیگری استفاده شود. به عنوان مثال، آب مورد استفاده برای تمیز کردن، می‌تواند فیلتر شود و برای تجهیزات خنک‌کننده مجدداً استفاده شود. مثال دیگر ، برداشتن آب میعانات هدر رفته از برج‌های خنک‌کننده و استفاده مجدد از آن برای جایگزینی آب از دست رفته در اثر تبخیر است.

آب میعانات گازی به دلیل غلظت بالای فلزات سنگین، برای مصرف ایمن نیست. اما برای استفاده در برج خنک‌کننده کاملاً ایمن است.

 

3- تجهیزات و وسایل موجود را به روز کنید

تنظیم پارامترهای دستگاه برای تأمین حداقل آب مورد نیاز برای استفاده، نصب نازل خاموش کردن خودکار به شیلنگ، تعویض نازل‌های شلنگ فشار قوی و کم حجم، و نصب شیرهای مناسب برای آب، سر دوش و توالت، چندین روش برای مقاوم‌سازی تجهیزات موجود به منظور صرفه جویی آب در مصارف صنعتی است.

 

4- تجهیزات منسوخ شده را با گزینه‌های کم مصرف جایگزین کنید

با سرمایه‌گذاری در تجهیزات با فناوری صرفه جویی در آب، یا تجهیزات “خشک” که نیازی به آب ندارند، مصرف آب کاهش می‌یابد. یک مثال استفاده از تجهیزات خنک‌کننده هوا (مانند کمپرسور خنک کننده هوا)، در صورت امکان، به جای تجهیزات خنک‌کننده آب است.

 

5- حذف آب از فرآیندهای تمیز کردن (جایگزینی روش خشک در صورت امکان)

ارزیابی هر مرحله از روش‌های تمیز کردن صنعت، ممکن است فرصت‌های خوبی برای صرفه جویی آب با استفاده از روش‌هایی که به آب کم نیاز دارند، نشان دهد. به عنوان مثال، جارو کشیدن یا استفاده از جارو برقی به جای روش‌های مبتنی بر آب، می‌تواند باعث کاهش صرفه جویی آب در مصارف صنعتی بدون هزینه‌های زیرساختی شود.

 

6- مقدار آب مورد نیاز برای فعالیتهای غیر ضروری را کاهش دهید

محوطه‌سازی یک مثال عالی است. با محوطه‌سازی مقاوم در برابر خشکسالی و استفاده از گونه‌های گیاهی بومی، آب کمتری در فعالیت‌های محوطه‌سازی (که ذاتاً برای عملیات اساسی صنعت نیستند) استفاده می‌شود.

 

 

سخن آخر

آیا روش خلاقانه دیگری برای صرفه جویی در مصرف آب سراغ دارید؟ در بخش نظرات به ما اطلاع دهید.

ما در کشوری با آب و هوای خشک -در بیشتر مناطق- زندگی می‌کنیم، کم آبی یک واقعیت در ایران است. با وجود این شرایط گرم و خشک، چالش‌ها و اولویت‌های متفاوتی نسبت به سایر کشورها خواهیم داشت. از جمله استفاده از انواع مخازن ذخیره آب و نحوه استفاده از آب به صورت روزانه در مصارف خانگی، کشاورزی و حتی صنعت. ما باید از فرهنگ حفاظت از آب استقبال کنیم. و اهمیت زندگی با صرفه جویی در مصرف آب را درک کنیم.

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله :چرا مخزن آب سه لایه بخریم؟

 

 

مخزن پلی اتیلن سه لایه بیشترین کاربرد را در حوزه خانگی و صنعتی کشور دارد‌. همچنین مخزن آب سه لایه آنتی باکتریال بهترین و بهداشتی‌ترین انتخاب برای نگهداری آب شرب است. قبل از خرید مخزن باید در نظر داشته باشید که برای چه مصرفی و برای چه مکانی می‌خواهید از آن استفاده کنید. در این مطلب دلیل اینکه چرا مخزن سه لایه پلی اتیلن بهترین انتخاب است را توضیح می‌دهیم.

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • لایه‌های مخزن چه تاثیری بر کیفیت مخزن می‌گذارند؟
  • مواد به کار رفته در مخزن
  • طراحی و پوشش مخزن
  • وظیفه لایه‌ها در مخزن سه لایه
  • ویژگی‌های اصلی مخزن سه لایه پلی اتیلن
  • مهم‌ترین ویژگی‌های مخزن سه لایه
  • مهم ترین ویژگی‌های مخزن سه لایه آنتی باکتریال

 

لایه‌های مخزن چه تاثیری بر کیفیت مخزن می‌گذارند؟

درایران مخازن ذخیره آب، گزینه‌ای پرکاربرد برای ذخیره آب آشامیدنی، آبیاری، کشاورزی و غیره هستند. مخازن ذخیره آب معمولاً در فضای باز نگهداری می‌شوند. و در معرض نور خورشید، گرد و غبار، باد، باران و غیره هستند. این عوامل بیرونی ممکن است باعث جلبک زدن، تولید باکتری یا ویروس در آب شود. بنابراین لازم است یک مخزن ذخیره آب با تعداد لایه مناسب برای جلوگیری از این مشکلات انتخاب کنید. استفاده از مخزن آب سه لایه پلی اتیلن که به آن منبع سه لایه پلاستیکی نیز می‌گویند، تمام این مشکلات را رفع می‌کند.

مخازن ذخیره آب با در نظر گرفتن سه پارامتر اصلی تولید می‌شوند: مواد به کار رفته در ساخت مخزن، طراحی مخزن و پوشش مخزن.

 

مواد به کار رفته

از نظر مواد مورد استفاده برای ساخت مخازن آب، موارد زیادی مانند پلاستیک یا پلی اتیلن، فایبرگلاس، بتن، سنگ، فولاد و غیره وجود دارد. با این وجود، پلی‌اتیلن از محبوب‌ترین مواد در ساخت مخزن است. برخی از مزایای اصلی پلی‌اتیلن عبارتند از: بافت صاف آن که باعث بهتر تمیز کردن و نگهداری آن می‌شود. وزن سبک آن که حمل‌ونقل و نصب آن را آسان می‌کند. هزینه آن نیز بطور قابل توجهی کمتر از فولاد ، فایبرگلاس یا بتن است. اما یکی از مهم‌ترین مزیت‌های پلی‌اتیلن این است که می‌توان مواد افزودنی مانند آنتی باکتریال را به طور مستقیم در ساختار مخزن و در طول فرایند ساخت لایه‌ها (مانند ساخت مخزن سه لایه) به آن اضافه کرد.

 

طراحی و پوشش مخزن

در طراحی مخازن پلی اتیلن با توجه به نوع و میزان مصرف و کاربرد آنها، تنوع بسیاری مشاهده خواهید کرد. این مخازن در طیف گسترده‌ای از انواع مخازن عمودی، افقی، بیضی، زیرپله، مکعبی، نیسانی، اسلیم تانک یا آسان‌رو، ترافیکی و قیفی، انبساطی، سم پاش و … تولید می‌شوند. همچنین هر کدام از آنها با توجه به نوع کاربری در لایه‌های مختلف ساخته می‌شود (پیشنهاد: مطالعه مقاله مخازن پلی اتیلن چند لایه هستند؟). به طور مثال برای مایعات صنعتی، بیشتر به صورت تک لایه و دو لایه، برای مایعات قابل شرب، به صورت مخزن سه لایه ضد جلبک و سه لایه ضد جلبک و آنتی باکتریال، چهار لایه و … تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین رنگ مخزن نیز عامل مهمی است که باید هنگام انتخاب مخزن ذخیره آب مورد توجه قرار گیرد. مخازن تک و دو لایه برای جلوگیری از نفوذ نور آفتاب، عمدتاً به رنگ‌های تیره مانند سیاه یا آبی تیره ساخته می‌شوند. برای مصارف خانگی رنگ‌های روشن ترجیح داده می‌شوند. زیرا در مخازن تیره، آب به سرعت گرم می‌شود. همانطور که در مقاله فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه توضیح دادیم، مخزن سه لایه با لایه بیرونی سفید رنگ تولید می‌شود و فقط لایه میانی آنها برای جلوگیری از نفوذ نور، تیره است.

حفظ کیفیت آب ذخیره شده در مخازن آب نیز، مسئله‌ای مهم است. در مخازن تک لایه و دو لایه برای اطمینان از اینکه آب ذخیره شده فاقد میکروب و جلبک باشد، به شرایط نگهداری خاص و تمیزکردن منظم نیاز است. (پیشنهاد: مطالعه مقاله روش‌های جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب پلاستیکی). اما ترکیب سه لایه در مخازن پلی اتیلن یک راه‌حل محبوب برای جلوگیری از این مشکلات و همچنین کاهش دردسر تعمیر و نگهداری است. زیرا استفاده از مخزن سه لایه آنتی باکتریال هم به طولانی شدن فواصل سرویس آن کمک می‌کند. هم به راحتی و بدون شرایط نگهداری خاص، می‌توان از آنها در فضای باز و زیر نور آفتاب استفاده کرد.

 

وظیفه لایه‌ها در مخزن سه لایه

وظیفه لایه‌ها در مخزن سه لایه

در مخزن سه لایه، هر لایه از مخزن وظیفه و نقش خاص خود را دارد.

لایه اول (لایه بیرونی): از جنس پلی‌اتیلن و معمولا به رنگ سفید است. در برابر عوامل جوی و اشعه uv مقاوم است.

لایه دوم (لایه میانی): این لایه مشکی رنگ بوده و برای جلوگیری از نفوذ نور است. این لایه، به عنوان عایق و فیلتر نوری باعث کاهش حرارت آب می‌شود. و اختلاف 20 درجه را در مقایسه با مخازن سیاه ( عمدتا تک لایه و دو لایه) حفظ می‌کند. همچنین مانع از جلبک زدن آب می‌شود.

لایه سوم (لایه داخلی): داخلی‌ترین لایه که در تماس مستقیم با آب است. و از مواد 100٪ فودگرید، برای اطمینان از آلوده نشدن آب در هنگام تماس با محصول، ساخته شده ‌است. به همین دلیل برای نگهداری آب آشامیدنی کاملاً ایمن هستند. در منبع سه لایه پلی اتیلن که خاصیت آنتی باکتریالی هم داشته باشد، لایه داخلی به رنگ آبی یا سفید هستند. و با تکنولوژی نانو و استفاده از مستربچ‌های آنتی باکتریال، خواص ضدمیکروبی دارند.

 

ویژگی‌های اصلی مخزن سه لایه پلی اتیلن

 

مخازن سه لایه پلی اتیلن پرکاربردترین منابع جهت نگهداری آب آشامیدنی و بهداشتی می‌باشند. منبع پلاستیکی سه جداره با توجه محل قرارگیری، طول عمری در حدود ۲۵ تا ۵۰ سال دارد. و معمولا تا حجم ۳۰ متر مکعب ساخته می‌شوند. این مخازن به دو صورت “مخزن سه لایه” و “مخزن سه لایه آنتی باکتریال” تولید می‌شوند. (پیشنهاد: مطالعه مقاله مخزن آب آنتی باکتریال چیست؟) در زیر برای هر دو مدل ویژگی‌های مهم را معرفی می‌کنیم:

 

مهم‌ترین ویژگی‌های مخزن سه لایه :

  • مقاوم در برابر اشعهUV
  • مقاوم در برابر رشد جلبک
  • ساخته شده از پلی‌اتیلن تأیید شده غذایی (Food Grade)
  • دیواره سه لایه باعث کنترل دمای داخلی می‌شود.
  • امکان استفاده در فضای باز و در معرض نور آفتاب ( بدون نیاز به عایق و سایه بان)

 

مهم‌ترین ویژگی‌های مخزن سه لایه آنتی باکتریال:

مهم‌ترین ویژگی‌های منبع آب پلاستیکی سه لایه آنتی باکتریال که به آن تانکر آب ضد جلبک و ضد باکتری نیز می‌گویند، شامل موارد زیر می‌شود:

  • بیشترین بهداشت و حفظ دما در ذخیره‌سازی آب و مایعات داخل مخزن
  • مقاوم در برابر اشعهUV
  • مقاوم در برابر رشد جلبک
  • مقاوم در برابر انواع مختلف باکتری‌ها و جلوگیری از رشد باکتری‌هایی که منجر به ایجاد بو و لکه‌های ناخواسته می‌شوند.
  • مقاوم در برابر انواع قارچ‌ها مانند کپک نان و میوه و …
  • در تمام شرایط محیطی قابل استفاده‌اند ( فضاهای پر نور، رطوبت زیاد، محیط‌های خشک، فضاهای تاریک و محیط‌های پرگرد و غبار)

نکته: شرکت تهران پلیمر یارا تنها تولیدکننده مخزن آنتی باکتریال و ثبت کننده برند آنتی باکتریال در ایران است. در تست‌های انستیتو پاستور و جهاد دانشگاهی ثابت شد که مخزن آنتی باکتریال تهران پلیمریارا تا 99.9٪ باکتری‌ها را کاهش می‌دهد.

لایه-ها-در-مخزن-سه-لایه-آنتی-باکتریال

 

سخن آخر

در حال حاضر شرکت‌های متعددی در کشور در حال تولید منبع سه لایه پلی اتیلن می‌باشند. این مخازن از لحاظ طراحی و ساخت دارای انواع گوناگون بوده و از این رو قیمت‌های متفاوتی را تجربه می‌کنند. به طور مثال مخازن سه لایه تهران پلیمر یارا به صورت چرخشی ساخته می‌شوند. و از این جهت هیچ گونه درز برای نشت ندارند. اما به طور کل قیمت مخزن آب سه لایه بیشتر از تک لایه و یک لایه است.

همچنین مخزن سه لایه آنتی باکتریال تهران پلیمر یارا در لایه داخلی، دارای مستربچ آنتی باکتریال برای جلوگیری از رشد میکروب در آب است.

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله :فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه

چگونه می‌توانیم فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه را بفهمیم. و قبل از خرید مخزن پلی اتیلن در مورد فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه چه چیزهایی را باید بدانیم؟

قبل از خرید مخزن، باید در نظر داشت که تنوع بالای شکل و لایه‌های مخازن پلی اتیلن به دلیل تنوع کاربری آنهاست. مخازن پلی اتیلن در لایه‌های متنوع تولید می‌شوند. (برای دانستن تعداد لایه‌های به کار رفته در مخازن، مقاله مخازن پلی اتیلن چندلایه هستند را مطالعه کنید.) اما مخازن پلی اتیلن بیشتر به صورت تک لایه و سه لایه کاربرد دارند. شما می‌توانید به راحتی با بلند کردن درب مخزن و تشخیص تعداد لبه‌های داخل آن، یک مخزن آب 3 لایه را از یک مخزن تک لایه تشخیص دهید. مانند این تصویر، حاشیه‌های داخلی سه لایه را به وضوح نشان می‌دهد، از هم جدا شده‌اند.

اما هر کدام از این مخازن سه لایه و تک لایه در نوع کاربری، طراحی، پوشش و میزان مواد به کار رفته در ساختشان با هم تفاوت‌هایی دارند. که با دانستن آنها می‌توانید فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه را بهتر متوجه شده و برای خرید، انتخاب درستی داشته باشد.

 

فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه از نظر ساختار

منبع تک لایه

مخازن تک لایه پلی اتیلن، با یک لایه پلاستیک ساخته می‌شوند. و در برابر عبور اشعه ماورا بنفش مقاوم نیستند. به این معنی که منبع تک لایه از آب و مایعات در برابر اشعه ماورا بنفش محافظت نمی‌کند. و می‌توانند منجر به رشد جلبک داخل مخزن شوند. (توصیه: مطالعه مقاله روش‌های جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب پلاستیکی)

منبع تک لایه

 

مخزن سه لایه

مخزن پلی اتیلن سه لایه دارای سه لایه پلاستیک است. که مانع عبور نور به درون مخزن شده و از جلبک زدن و یا بو گرفتن آب جلوگیری می‌کند. بنابراین مهم‌ترین فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه این است که؛ تمامی منابع سه لایه پلاستیکی ضدجلبک هستند. اما نوع تک لایه ضد جلبک نیست.

همچنین برخی از مخازن سه لایه مانند مخازن سه لایه آنتی باکتریال شرکت تهران پلیمر یارا، علاوه بر ضد جلبک بودن دارای خاصیت ضد باکتری نیز می‌باشند. این مخازن پلی اتیلن آنتی باکتریال؛ با یک لایه خارجی برای محافظت از اشعه ماوراء بنفش، یک لایه میانی به رنگ مشکی برای جلوگیری از عبور نور به داخل مخزن و یک لایه داخلی دارای مستربچ آنتی باکتریال برای جلوگیری از رشد میکروب در آب تولید می‌شوند.

برای آشنایی بیشتر با منبع آب پلاستیکی سه لایه آنتی باکتریال، مقاله مخزن آب آنتی باکتریال چیست را مطالعه کنید.

مخزن سه لایه

 

 

فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه از نظر نوع کاربری

منبع تک لایه

یکی دیگر از تفاوت‌های اصلی در زمینه فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه در نوع کاربری آنهاست. هر مخزن براساس نوع کاربری آن به صورت تک لایه یا چند لایه قابل تولید است. مخزن پلی اتیلن تک جداره معمولا برای مصارف صنعتی استفاده می‌شود. به علت نیمه شفاف بودن این مخازن، مایع داخل منبع یک لایه، قابل رویت بوده و همچنین نور به راحتی از آنها عبور می‌کند. بنابراین به راحتی جلبک می‌زنند و باعث تغییر کیفیت آب می‌شوند. از این رو منبع تک لایه بیشتر برای مصارف صنعتی مانند ذخیره مواد شیمیایی و سوختی و یا ذخیره آبی که نیازی به دور نگه داشتن آن از نور خورشید نباشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مخزن سه لایه

اما مخزن سه لایه پلی اتیلن عموما برای مصارف آب شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مخازن دارای لایه میانی مشکی رنگ به صورت آنتی یووی (Anti UV) هستند و از ورود نور خورشید به داخل مخزن جلوگیری می‌کند. به همین دلیل تمامی مخزن سه لایه ضد جلبک هستند. همچنین مخزن سه لایه آنتی باکتریال که علاوه بر خاصیت ضدجلبکی، دارای خاصیت ضدمیکروبی نیز هست، یکی دیگر از دلایل اصلی انتخاب این مخازن برای نگهداری از آب شرب و بهداشتی است.

 

فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه از نظر ضخامت

مدل یک لایه و سه لایه از نظر ضخامت تقریباً با هم تفاوتی ندارند. همه مخازن هم‌ حجم، تقریبا با وزن مشابهی تولید می‌شود. و این یعنی مخزن پلی اتیلن تک لایه نسبت به منبع سه لایه، ضخامت و استحکام کمتری ندارد. دلیل سه لایه بودن بعضی مخازن، استفاده از لایه میانی مشکی رنگ برای جلوگیری از عبور نور خورشید به داخل مخزن است. این کار باعث جلوگیری از جلبک زدن مخزن می‌شود و ارتباطی با افزایش ضخامت و استحکام آنها ندارد.

 

 

فرق مخزن آب سه لایه با تک لایه از نظر قیمت

قیمت مخزن آب پلی اتیلن سه لایه در مقایسه با منبع تک لایه به صورت کلی بالاتر است. تفاوت قیمت منبع تک لایه و منبع سه لایه آب، به دلیل تفاوت در فرآیند تولید آنهاست. مخازن چند لایه از لحاظ طراحی و ساخت نسبت به مخازن تک لایه، تفاوت‌هایی داشته و از این رو قیمت مخزن آب سه لایه بالاتر است. در منبع آب سه لایه به دلیل استفاده از سه لایه در فرآیند تولید، مدت زمان تولید آنها طولانی‌تر شده و همین امر باعث افزایش قیمت آنها می‌گردد.

 

 

نتیجه گیری

مهمترین فرق مخزن آب سه لایه با مخزن آب تک لایه، در نوع کاربری و فرآیند ساخت آنهاست. وجود لایه بیشتر در منبع ذخیره آب سه لایه به معنای ضخامت بیشتر نیست. و تفاوت تعداد لایه در مخازن پلی اتیلن، به خاطر تفاوت در نوع کاربری آنهاست. تفاوت قیمت آنها نیز به دلیل فرآیند تولید متفاوت آنهاست.

تولید مخازن پلی اتیلن تک لایه عمدتا جهت ذخیره مایعاتی که نیاز به دور نگه داشتن آنها از نور آفتاب وجود ندارد استفاده می‌شود. مانند مواد شیمیایی و سوختی. ولی تولید مخزن آب پلی اتیلن سه لایه با هدف دور نگه داشتن مایع داخل مخزن از نور آفتاب و یا همان اشعه UV می‌باشد. مخزن آب سه لایه آنتی باکتریال، بهترین مخزن آب خانگی برای نگهداری آب آشامیدنی است.

 

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله مخازن پلی اتیلن چندلایه هستند؟

 

 

تاثیر لایه‌های مخزن در انتخاب مخزن آب مناسب

احتمالا انواع مختلف مخزن آب چند لایه پلی اتیلن را دیده باشید. مخازن پلی اتیلن بر اساس کاربرد و نیاز مصرف‌کنندگان در لایه‌های مختلف تولید و طبقه‌بندی می‌شوند. مخزن پلی اتیلن به صورت تک لایه، دو لایه، سه لایه ضد جلبک، سه لایه ضد جلبک آنتی باکتریال و چهار لایه ضد جلبک آنتی باکتریال تولید می‌شوند.

اما منظور از مخزن آب چند لایه دقیقا چیست؟ اهمیت و کاربردهای آنها چیست؟ و چطور آنها را از یکدیگر تشخیص دهیم؟

 

خصوصیات اصلی مخزن آب چند لایه

مخازن پلی اتیلن بسته به نوع کاربرد آنها در دو دسته مخزن تک لایه و مخزن آب چند لایه تولید می‌شوند. به عنوان مثال مخزن تک لایه معمولا برای مایعات صنعتی، و مخزن آب چند لایه پلی اتیلن برای ذخیره آب آشامیدنی استفاده می‌شوند. بر خلاف باور عمومی که تعداد لایه بیشتر را به معنی مقاومت بیشتر مخزن می‌دانند، ولی تعداد لایه‌ها و تنوع ظاهری در مخزن آب چند لایه ربطی به مقاومت آنها ندارد. و صرفا به دلیل تنوع کاربری آنهاست.

خصوصیات مخازن چند لایه که به مخزن دو، سه و چهار لایه تقسیم می‌شوند، مربوط به نحوه محافظت از مایع داخل آنهاست. به طوری که مخازن دو لایه از عبور اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می‌کند. و منبع آب سه لایه و چهار لایه به دلیل لایه میانی مشکی رنگ، مانع عبور نور به درون مخزن شده و از جلبک زدن و یا بو گرفتن آب جلوگیری می‌کنند.

نکته: تمامی مخازن ضد جلبک الزاما ضد باکتری (آنتی باکتریال) نیستند. زیرا برای آنتی باکتریال بودن مخزن، باید لایه داخلی که در تماس با آب است از فناوری ضد میکروبی برخوردار باشد. در تمامی مخازن سه لایه شرکت تهران پلیمر یارا، لایه داخلی که در تماس با آب و به رنگ آبی است؛ خاصیت آنتی باکتریال داشته و علاوه بر ضدجلبک بودن، مانع از رشد و تکثیر باکتری‌ها مضر در آب می‌شود.

خصوصیات بیشتر مخزن یک لایه و مخزن آب چند لایه به تفکیک در زیر شرح داده شده ‌است:

 

 

معرفی انواع مخزن آب چند لایه پلی اتیلن

همانطور که در بالا اشاره شد می‌توان مخازن پلی اتیلن را به دو دسته مخزن آب چند لایه و مخزن آب تک لایه تقسیم کرد. که هر کدام را به صورت مجزا معرفی و خصوصیات آنها را شرح می‌دهیم:

 

الف: مخزن تک لایه پلی اتیلن

این مخازن با یک لایه پلاستیک ساخته می‌شوند. مخزن پلی اتیلن تک جداره معمولا مطابق سفارش مشتری و به صورت رنگی یا بدون رنگ، قابل تولید هستند. مهمترین ویژگی منبع تک لایه، نیمه شفاف بودن آن است. بنابراین در برابر اشعه ماوراء‌بنفش و عبور نور به داخل مخزن مقاوم نیستند. و با قرار گرفتن مداوم در معرض نور، باعث ایجاد جلبک داخل مخزن و ایجاد تغییرات در کیفیت آب می‌شوند. جلبک‌های درون مخزن پس از مرگ، غذای باکتری‌های بی‌هوازی می‌شوند. این جلبک‌های مرده حین تجزیه به وسیله باکتری‌ها، بو و طعم نامطبوعی به آب می‌دهند. برای همین همیشه باید دغدغه جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب پلاستیکی خود را داشته باشید.

به همین دلیل مخازن تک لایه عموما برای مصارف صنعتی مانند ذخیره مواد شیمیایی، سوختی و یا آب که نیازی به دور نگه داشتن آنها از نور خورشید نباشد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. مخازن یک لایه نسبت به مخازن دو، سه و چهار لایه کیفیت پایینی برای نگهداری آب شرب و بهداشتی دارند. و برای این امر گزینه نامناسبی خواهند بود. ولی از نظر قیمت مقرون به صرفه‌تر هستند. اما مخازن چند لایه برای مصارف آب شرب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

ب : مخازن چند لایه پلی اتیلن

برای حل مشکل مخزن تک لایه پلی اتیلن، ابتدا مخازن پلی اتیلن به صورت دو لایه (بیشتر به رنگ آبی) و سپس به صورت سه لایه (مخازن سفید رنگ) تولید شدند. تولید مخزن آب پلی اتیلن چندلایه با هدف دور نگه داشتن مایع داخل مخزن از نور آفتاب و  اشعه UV است. و بهترین مخزن آب خانگی را می‌توان در مخازن چند لایه پلی اتیلن پیدا کرد.

 

1- مخازن پلی اتیلن دوجداره

مخازن پلی اتیلن دوجداره

این مخازن دارای دو لایه پلاستیکی هستند. لایه اول که بیرونی‌ترین لایه است در برابر سایش مقاومت می‌کند. لایه دوم برای محافظت در برابر اشعه ماوراءبنفش است. در منبع دو جداره معمولا لایه بیرونی یا لایه داخلی رنگی ساخته می‌شود. این کار تا حدودی مانع از عبور نور به داخل مخزن می‌شود. ولی در صورت رنگی بودن لایه بیرونی جذب گرمای مخزن بالا رفته و باعث گرم شدن مایع داخل آن می‌شود.

در منبع دوجداره پلاستیکی در صورت قرارگیری در معرض نور خورشید، احتمال جلبک زدن زیاد است. این مخازن برای جلوگیری از جلبک زدن نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند.

منبع دو لایه قطعاً بهتر از منبع یک لایه است. اما رده پایین‌تری نسبت به منبع سه لایه و چهار لایه دارد. مخازن دو لایه اقتصادی‌ترین مخزن آب چند لایه پلی اتیلن برای ذخیره آب آشامیدنی می‌باشند.

 

2- مخزن سه لایه پلی اتیلن

مخزن سه لایه پلی اتیلن

بیشتر مخازن پلی اتیلن چند لایه، بصورت سه لایه تولید می‌شوند. این مخازن دارای یک لایه داخلی از جنس پلی اتیلن Food Grade3840 (گرید بهداشتی) هستند. لایه دوم یا لایه میانی مخزن سه لایه پلی اتیلن، مشکی رنگ است. و از جنس پلی اتیلن با ترکیب Carbon (جهت تیره کردن لایه میانی و جلوگیری از نفوذ نور) ساخته شده‌ است. و لایه سوم یا لایه خارجی از جنس پلی اتیلن رنگی (سفید، آبی، قرمز) است.

قسمت مهم در مخزن پلی اتیلن سه لایه، لایه میانی آن است. که با استفاده از ساختار مشکی رنگ خود مانع ورود نور به مخزن می‌شود. و به این ترتیب جلبک‌ها بدون حضور نور خورشید شانسی برای رشد و تکثیر پیدا نمی‌کنند. به همین دلیل تمامی مخازن سه لایه، ضد جلبک بوده و برای تمام شرایط آب و هوایی قابل استفاده هستند.

اما همانطور که گفته شد، تنها بعضی از انواع مخزن سه لایه ضد جلبک، آنتی باکتریال نیز هستند و خاصیت ضد میکروبی دارند. مانند مخازن سه لایه آنتی باکتریال شرکت تهران پلیمریارا؛ که با گذراندن چندین تست آزمایشگاهی به عنوان مخزن آب آنتی باکتریال شناخته می‌شوند. این مخزن آب سه لایه آنتی باکتریال بهترین و مناسب‌ترین نوع منبع آب چند لایه برای ذخیره آب آشامیدنی و بهداشتی است که در اشکال و سایزهای مختلف تولید می‌شود.

 

3- مخازن چهار لایه پلی اتیلن

مخازن چهار لایه پلی اتیلن

مخزن پلی اتیلن 4 لایه، با سه لایه پلاستیک و یک لایه فوم پلی اورتان ساخته می‌شود. که دمای آب را حفظ می‌کند و همچنین مقاومت ساختاری مخزن را افزایش می‌دهد. و به همین دلیل، مخازن چهار لایه فوم دار گران‌ترین مخزن در انواع مخزن آب چندلایه پلی اتیلن هستند. از ویژگی‌های مخازن چهار لایه این است که در مناطق بسیار گرم و بسیار سرد به جای عایق ‌پیچ کردن مخزن، می‌توان از مخازن چهارلایه استفاده کرد.

 

 

سخن آخر

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت مخزن آب چند لایه، مخازن آنتی باکتریال و انواع شکل و اندازه مخازن پلی‌اتیلن، از فروشگاه البرز مخزن بازدید کنید. این فروشگاه نماینده شرکت تهران پلیمر یارا؛ تنها تولید کننده مخازن آنتی باکتریال در ایران است.

همچنین می‌توانید سوالات خود را در بخش نظرات و یا تماس تلفنی با کارشناسان ما درمیان بگذارید، تا در حل مشکتان همراه شما باشند.

     

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله معرفی انواع مخزن آب

 

 

انواع مخازن آب

آیا انواع مخازن ذخیره آب را می‌شناسید؟ تا به حال فکر کرده‌اید که بهترین مخزن برای ذخیره آب، کدام نوع مخزن است؟ ذخیره آب ممکن است به سادگی که به نظر می‌رسد نباشد، انواع مخزن وجود دارد که برای ذخیره‌سازی انواع مایعات مناسب هستند ولی تنها برخی از آنها برای ذخیره ایمن آب آشامیدنی مناسبند.

برای اینکه بتوانید تصمیم بگیرید کدام نوع از انواع مخازن آب را در تاسیسات خود نصب کنید، لازم است انواع مخزن ذخیره آب را بشناسید. و قبل از آن بهتر است نسبت به شرایط خود دید مناسبی داشته باشد. برای همین منظور ابتدا موارد زیر را بررسی کنید:

  • کاربرد: مخزن شما قرار است چه نوع آبی را ذخیره کند؟
  • بودجه: چقدر حاضرید برای مخازن ذخیره آب خود سرمایه‌گذاری کنید؟
  • فضای موجود: چه فضایی برای نصب مخزن در درسترس است؟
    • ظرفیت: چه مقدار آب برای ذخیره‌سازی نیاز دارید؟

برای جواب سوال آخر می‌توانید از مقاله های زیر کمک بگیرید:

محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

نحوه محاسبه حجم تانکر آب کشاورزی

فرمول محاسبه حجم انواع مخزن ذخیره آب

 

با در نظر گرفتن جواب این سوالات، به خواندن مقاله ادامه دهید تا بتوانید تصمیم بگیرید کدام مخزن از مخازن ذخیره آب، برای شرایط شما ایده آل است. در ادامه انواع مخازن آب را بر اساس جنس، شکل، سایز و تعداد لایه به صورت مجزا بررسی می‌کنیم:

 

 

انواع مخازن آب از نظر جنس

 

مخزن آب پلی اتیلن

مخزن آب پلی اتیلن

مخازن آب پلی اتیلن برای ذخیره مقدار مشخصی از آب آشامیدنی ایده‌آل هستند. ظرفیت انواع مخازن آب پلی اتیلن از زیر 100 لیتر تا حدود 70 هزار لیتر ساخته شده‌اند. ولی ظرفت استاندارد انواع مخزن ذخیره آب پلی اتیلن، حداکثر تا 20،000 لیتر می‌باشد. مخازن پلاستیکی یا مخازن پلی اتیلن، مخازن ذخیره طولانی مدت آب هستند. جابه‌جایی آنها نیز بسیار آسان است. انواع مخزن پلی اتیلن برای کاربردهای متفاوت تولید می‌شود ولی ذخیره آب آشامیدنی یکی از کاربردهای معمول این نوع مخازن است. مخصوصا مخازن سه لایه آنتی باکتریال که بهترین مخزن برای ذخیره آب بهداشتی هستند.

 

 

مخزن آب فلزی

مخزن آب فلزی

منبع آب فلزی یا تانکر فلزی، معمولا از جنس فولاد، گالوانیزه (فولاد پوشیده شده با فلزی دیگر برای جلوگیری از خوردگی) و یا استیل ساخته می‌شوند.

مخازن آب فولادی یا گالوانیزه از قدیمی‌ترین انواع مخزن ذخیره آب هستند. که به طور عمده در صنایع، برای ذخیره آب آشامیدنی و غیر آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. مخزن استیل نیز یکی از مخازن فلزی مقاوم در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی می‌باشد. که در سیستم‌های صنایع غذایی، دارویی و پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مخازن ذخیره آب استیل، از جنس استنلس استیل، استیل موج‌دار و … هستند. و معمولا به صورت استوانه ایستاده ساخته می‌شوند. مخازن فولادی و گالوانیزه نیز در اشکال متفاوت؛ مخازن عمودی فلزی، مخزن هوایی فلزی، مخزن افقی فلزی، مخزن مکعبی فلزی و … تولید می‌شوند.

 

 

انواع مخزن آب خانگی

همانطور که در تقسیم‌بندی انواع مخزن ذخیره آب از نظر جنس گفتیم؛ مخازن آب عمدتا در دو مدل منبع فلزی و منبع پلاستیکی (پلی اتیلن) تولید می‌شوند. انواع مخزن آب خانگی نیز در این دو دسته از نظر جنس قرار می‌گیرند.

در حال حاضر مخازن آب فلزی به عنوان مخزن ذخیره آب خانگی، کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرند. آن هم بیشتر به دلیل قیمت بالاتر، طول عمر کمتر و قابلیت خوردگی و زنگ‌زدگی آنهاست. البته از بین مخازن فلزی، منبع آب از جنس استنلس استیل، چون در برابر نور مستقیم خورشید مقاوم بوده و ضد زنگ هستند، می‌توانند یکی از بهترین گزینه‌ها در انواع مخزن آب خانگی باشند. اما همچنین گران‌ترین مخزن و بسیار سنگین هستند.

در بین انواع مخزن آب خانگی فلزی و پلاستیکی، بدون شک بهترین و مقرون به صرفه‌ترین مخزن ذخیره آب خانگی برای ذخیره آب به مقدار کم  یا متوسط، مخازن پلی اتیلن هستند. مخصوصا مخازن پلی اتیلن سه لایه آنتی باکتریال، که هم ضد میکروب بوده و هم باعث جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب پلاستیکی شده و محیط ذخیره آب بهداشتی را پدید می‌آورند.

مخازن پلی اتیلن برای مصارف خانگی، از نظر شکل و سایز تنوع بالایی دارند. که کاربری و نصب آنها را برای تمام فضاهای موجود امکان‌پذیر می‌کند. اما همین تنوع در محصول نیز انتخاب را کمی سخت می‌کند. به دلیل همین تنوع بالای مخازن پلی اتیلن، توصیه می‌کنیم برای انتخاب بهترین مخزن ذخیره آب در بین انواع مخزن آب خانگی، قبل از اقدام به خرید با کارشناسان ما از طریق سایت یا تماس تلفنی مشورت کنید تا قبل از انجام هر گونه هزینه‌ای بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.

برای آشنایی بیشتر با انواع مخزن آب خانگی، در ادامه انواع مخزن پلاستیکی یا انواع تانکر آب پلاستیکی را از نظر ابعاد، سایز و تعداد لایه معرفی می‌کنیم:

 

 

انواع منبع آب پلاستیکی

انواع منبع آب پلاستیکی یا پلی اتیلن از نظر شکل و ابعاد، به 8 دسته زیر تقسیم می‌شوند:

انواع مخزن آب پلاستیکی

 

1) مخزن آب عمودی یا مخزن آب ایستاده

مخزن آب عمودی

 

مخازن پلی اتیلن عمودی برای هر دو مصرف خانگی و تجاری طراحی شده‌اند. این مخازن نیازی به پایه ندارند و بدون پایه تولید می‌شوند. در صورتی که محدودیتی از نظر ارتفاع نداشته باشید، مخزن آب ایستاده به دلیل اشغال کمترین سطح، بهترین و اقتصادی‌ترین انتخاب در بین انواع مخزن ذخیره آب هستند.مخزن پلی اتیلن عمودی تهران پلیمر یارا، با ظرفیت 100 لیتر تا 20،000 لیتر و به صورت سه لایه آنتی باکتریال در دسترس هستند.

 

2) مخزن آب افقی یا مخزن آب خوابیده

مخزن آب افقی

 

مخزن آب افقی یا خوابیده به دلیل ارتفاع کمی که دارد، در فضاهایی که محدودیت ارتفاع دارند و یا سطح محل نصب مخزن استحکام بالایی نداشته باشد؛ بهترین گزینه برای نصب هستند. مخازن افقی، دارای پایه‌هایی از جنس پلی اتیلن هستند. انواع مخزن ذخیره آب افقی تهران پلیمر یارا، از 100 الی 15،000 لیتر و سه لایه آنتی باکتریال تولید می‌شوند.

(حال که با دو مخزن افقی و عمودی تا حدودی آشنا شدید توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با آنها مقاله تفاوت مخزن عمودی و افقی را نیز مطالعه کنید.)

 

3) مخزن آب بیضی

مخزن آب بیضی

انواع منبع آب پلاستیکی، چه به صورت مخزن آب بیضی و چه مخزن افقی یا خوابیده، بیشتر بر روی پشت‌بام یا فضای باز؛ که تحت تابش نور مستقیم خورشید و وزش باد هستند نصب می‌شوند. از این رو مخزن آب بیضی سه لایه که مانع نفوذ نور خورشید به درون آب می‌شود، بهترین انتخاب در بین انواع منبع آب پلاستیکی بیضی خواهد بود. مخزن آب بیضی سه لایه آنتی باکتریال، مانع از رشد میکروب و رشد جلبک در آب آشامیدنی شما می‌شود. انواع منبع آب پلاستیکی بیضی در حجم‌های 500 تا 5،000 لیتری، سه لایه آنتی باکتریال، در تهران پلیمر یارا در در حال تولید هستند.

 

4) مخزن آب زیرپله

مخزن آب زیرپله

 

این مخازن مخصوص جاگذاری و نصب در فضای زیر راه‌پله طراحی و تولید شده‌اند. در بین انواع منبع آب پلاستیکی، با استفاده از مخزن آب زیرپله می‌توان از تمامی فضای در دسترس زیرپله در مجتمع‌ها و ساختمان‌ها استفاده کرد. در حال حاضر انواع مخزن ذخیره آب زیرپله ای، در حجم‌های 500 تا 1500 لیتر در تهران پلیمر یارا طراحی و تولید می‌شوند.

 

 

5) مخزن آب مکعبی و مخزن آب آسان رو

مخزن آب مکعبی مخزن آب آسان رو

 

انواع مخزن ذخیره آب اسلیم در طرح‌های تخت، قائم یا افقی موجود هستند. و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در مکان‌هایی که فضای آنها محدود است مانند اتاق‌ها یا کنار دیوار قابل نصب هستند. این مخازن به دلیل عرض کم و عبور راحت آنها از راهروها و درب‌های مختلف، به مخزن آب آسان رو نیز شناخته می‌شوند. همچنین این مخازن پلاستیکی باریک به دلیل نصب کنار دیوار، مخزن آب دیواری نیز نامیده می‌شوند. انواع منبع آب پلاستیکی آسان رو، بهترین انتخاب برای فضاهای محدود و بلااستفاده هستند. اما قیمت آنها نیز بالاتر از سایر مخازن است. به همین دلیل در صورتی پیشنهاد می‌شوند که انواع مخزن ذخیره آب افقی یا عمودی قابل عبور و نصب ‌نباشند.

مخزن مکعبی یا مخزن آب کتابی نیز برای محل‌هایی با ارتفاع محدود مناسب هستند.

تمامی مخازن آسان رو و منبع پلی اتیلن مکعبی در شرکت تهران پلیمر یارا، سه لایه آنتی باکتریال بوده و در ظرفیت‌های متنوع تولید می‌شوند.

 

 

6) مخزن آب نیسانی

مخزن آب نیسانی

تانکر پشت نیسانی به صورت افقی و برای حمل آب (قابل شرب و غیر شرب) طراحی شده‌اند. انواع منبع آب پلاستیکی نیسانی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که پایه‌های آنها به راحتی بر روی سطح پشت خودروی حمل مایعات نصب می‌شوند. همچنین انواع منبع آب پلاستیکی نیسانی برای ذخیره آب آشامیدنی، کاملا بهداشتی و آنتی باکتریال و مقاوم در برابر تابش اشعه UV خورشید طراحی شده‌اند. انواع مخزن آب پلی اتیلن نیسانی برای حمل و نقل آب و در ظرفیت‌های 2،000 و 2،500 لیتری ایده‌آل هستند.

 

 

7) مخزن آب قیفی

مخزن آب قیفی

مخزن قیفی پلی اتیلن به مخزن مخروطی نیز شناخته می‌شود. انواع مخزن قیفی جهت تخلیه کامل مایع در صنایع، کاربرد فراوانی دارند. مخازن قیفی به صورت عمودی بوده و بر روی پایه نصب می‌شوند. انواع مخزن آب قیفی به دلیل ارتفاع حاصل از نصب بر روی پایه و حالت قیفی که در انتهای پایینی خود دارند؛ امکان تخلیه آب و مایعات را به شکل کامل مهیا می‌کنند. انواع منبع آب پلاستیکی قیفی در ظرفیت 250 تا 10،000 لیتر و به صورت سه لایه آنتی باکتریال، در شرکت تهران پلیمر یارا تولید می‌شوند.

 

 

8) مخزن آب هوایی

مخزن آب هوایی

مخزن آب هوایی بیشتر در مناطقی که زمین مرتفع در نقطه مورد نظر وجود ندارد، استفاده می‌شوند. انواع مخزن ذخیره آب هوایی با نصب بر روی پایه‌ای یکپارچه باعث ایجاد فشار مناسب در شبکه آب آن محل می‌شوند. شاید این مخازن را در بعضی مناطق شهری یا شهرک‌های صنعتی و روی پایه‌های مرتفع‌شان دیده باشید. این برج‌های ذخیره آب، که از جنس پلی اتیلن نیز ساخته می‌شوند، با عنوان مخزن آب هوایی، منبع آب هوایی و یا تانکر آب هوایی شناخته می‌شوند.انواع مخزن آب هوایی به صورت استوانه‌ای، مخروطی، مکعبی و کروی تقسیم‌بندی می‌شوند.

 

 

انواع مخازن آب پلی اتیلن بر اساس تعداد لایه

 

مخزن پلی اتیلن تک لایه

مخزن ذخیره آب تک لایه معمولا مطابق سفارش مشتری و به صورت رنگی یا بدون رنگ قابل تولید هستند. به دلیل تک جداره بودن این مخازن پلاستیکی، و عبور نور از آنها، به عنوان مخزن ذخیره آب آشامیدنی مناسب نیستند.

 

مخزن پلی اتیلن دو لایه

مخزن پلی اتیلن دو لایه جزء منبع آب چندلایه محسوب می‌شود. لایه داخلی مخزن دو لایه سفید رنگ و لایه بیرونی آنها معمولا رنگی است. با اینکه وجود لایه رنگی بیرونی باعث نفوذ کمتر نور به داخل مخزن می‌شود، اما همچنان نمی‌توان آنها را ضد جلبک نامید.

 

مخزن پلی اتیلن سه لایه

مخزن پلی اتیلن سه لایه

مخزن سه لایه پلی اتیلن دارای سه لایه با رنگ‌های متمایز می‌باشد. لایه‌های اول و سوم معمولا سفید رنگ هستند و لایه میانی مشکی رنگ است. همین لایه میانی به دلیل رنگ تیره و ممانعت از عبور نور به داخل مخزن، باعث جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب می‌شود. از این جهت مخازن سه لایه پلی اتیلن ضدجلبک بوده. و بهترین انتخاب به عنوان مخزن ذخیره آب آشامیدنی یا مواد غذایی و شیمایی حساس به نور هستند. انواع مخزن ذخیره آب سه لایه پلی اتیلن، در ابعاد و سایزهای مختلف تولید می‌شوند. و برای تمام مکان‌ها مانند فضای باز و نور مستقیم خورشید ( مانند پشت بام و همکف)، زیرپله، فضاهای محدود و نیاز به مخازن باریک و آسان رو، مخازن نیسانی و … تولید می‌شوند. مخازن سه لایه تهران پلیمر یارا به عنوان تنها تولیدکننده مخازن آنتی باکتریال در ایران، علاوه بر ضدجلبک بودن، دارای خاصیت ضدباکتری یا همان آنتی باکتریال نیز می‌باشد. زیرا لایه داخلی مخزن که با آب تماس دارد، به دلیل فناوری نانو خاصیت ضدباکتری داشته و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

 

 

سخن آخر

اکنون که با انواع مخزن ذخیره آب آشنا شدید، می‌توانید بهترین تصمیم را با توجه به شرایط خود اتخاذ کنید. شما چه برای ذخیره آب آشامیدنی ساختمان نیاز به مخزن ذخیره آب داشته باشید و چه برای آبیاری باغ و کشاورزی، و چه برای فرآیند صنعتی، ما به عنوان بورس مخزن آب پلاستیکی، یک مخزن ذخیره آب مناسب برای پاسخگویی به نیازهای شما داریم. می‌توانید برای ارزیابی شرایط و فضای خود به منظور مشخص کردن نوع و اندازه مخزن ذخیره آب با ما مشورت کنید. در بخش نظرات و یا تماس تلفنی سوالاتتان را بپرسید تا با کمال میل کمک کنیم نیازتان را برآورده کنید.

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله تفاوت مخزن عمودی و افقی

برای مقایسه تفاوت مخزن عمودی و افقی لازم است کمی وقت صرف کنید. تا بتوانید مشخص کنید چه شکل و اندازه‌ای برای ذخیره‌سازی مایعات و حمل‌ونقل شما مناسب است. مخزن عمودی در بعضی شرایط ممکن است گزینه اول باشد. اما در شرایطی دیگر یک مخزن افقی بهترین گزینه خواهد بود. بیایید نگاهی به موارد استفاده مخازن عمودی و افقی و همچنین اصلی ترین تفاوت مخزن عمودی و افقی بیندازیم.

 

موارد استفاده مخازن عمودی و افقی پلاستیکی

شکل مخزن ذخیره می‌تواند از بسیاری جهات عملکرد آن را تحت تأثیر قرار دهد. مخزن ذخیره افقی و مخزن ذخیره عمودی هر دو نقشی بی‌بدیل در مناطق مسکونی و صنعتی نشان داده‌اند.

در صنعت، مخازن ضدخوردگی، زیرساخت ضروری و مهمی برای صنعت نفت، صنایع شیمیایی، غلات و روغن، غذا، کنترل آتش، حمل‌ونقل، متالورژی، دفاع ملی و سایر صنایع هستند.

مخازن ذخیره افقی بیشتر برای ذخیره مایعات استفاده می‌شود. و مخازن عمودی اصولا برای ذخیره اسید، الکل و سایر مواد شیمیایی تصفیه‌شده تولید می‌شوند. این نوع مخازن انواع مختلفی دارند؛ مخازن پلاستیکی با آستر فولادی و مخزن کاملا پلاستیکی. البته در صنعت، مخازن عمودی و مخازن افقی هر کدام با توجه به عواملی چون حمل‌ونقل، نگهداری، مخلوط کردن و … ساخته شده و استفاده می‌شوند.

برای ذخیره سازی آب نیز، انواع مخزن پلی اتیلن عمودی و افقی، از جمله مخازن پرکاربرد برای نصب تانکر آب در باغ و یا نصب منبع آب در مصارف خانگی هستند. مسلماً تفاوت مخزن عمودی و افقی نقش زیادی در انتخاب کردن یا نکردن این دو منبع برای استفاده دارد. بیشتر این تفاوت‌ها بین کاربرد و طراحی این مخزن آب عمودی یا افقی است. در ادامه به معرفی تفاوت منبع آب افقی و عمودی می‌پردازیم تا بتوانیم تصمیم بگیریم از بین انواع مخازن ذخیره آب، کدام مخزن آب عمودی یا افقی برای ما گزینه بهتری خواهد بود.

 

مقایسه مزایا و تفاوت مخزن عمودی و افقی از نظر فنی

 

مزایای مخازن عمودی

مخازن عمودی

1) پایداری

مخزن عمودی به خصوص برای ذخیره مایعات، مانند آب یا کودهای مایع، پایداری بیشتری دارد. یکی از جنبه‌های اصلی در طراحی این مدل مخزن، توانایی قرار دادن مخزن بر روی یک سطح صاف و جامد است. این مسئله، توزیع بسیار بهتری نسبت به مخازن افقی فراهم می‌کند. اما مخازن افقی را نمی‌توان بدون نوعی تکیه‌گاه یا پایه، بر روی یک سطح صاف قرار داد.

 

2) توزیع فشار

مخازن عمودی نسبت به مخزن افقی، توزیع  فشار یکنواخت‌تری دارد. این توزیع فشار، مقاومت بیشتری نسبت به مخزن افقی فراهم می‌کند، از این جهت امنیت بیشتری داشته و توانایی بهتری در نگه داشتن مقدار زیادی محصول دارد.

 

3)صرفه‌جویی مواد و هزینه، در زمان تولید

(دلیل تفاوت مخزن عمودی و افقی از نظر قیمت )

این یک قانون است؛ هرچه قطر مخزن بزرگتر باشد، ضخامت دیواره‌ها نیز باید بیشتر باشد (به دلیل بار هیدرواستاتیک است). یعنی مخازن افقی که قطر بزرگتری دارند ضخامت دیواره آنها نیز باید بیشتر باشد. در واقع مخازن افقی به ضخامت همه جانبه در کف و دیواره‌ها نیاز دارند. اما در مخزن آب عمودی، فقط باید سطح مقطع آن در قسمت پایین ضخیم‌تر از دیواره‌هایش باشد. از این جهت مخازن افقی از مخازن هم حجم عمودی سنگین‌تر ساخته می‌شوند. ( و این یعنی گران‌تر تولید می‌شوند) و به همین دلیل مخازن افقی گران‌تر از عمودی هستند.

همچنین وجود پایه در مخازن افقی نیز باعث بیشتر شدن وزن مخزن افقی می‌شود. و همین بالاتر بودن وزن، علت گران‌تر بودن مخزن افقی نسبت به عمودی است.

 

4)کارایی

وجود ارتفاع در مخزن ذخیره عمودی، باعث کاهش هزینه پمپاژ به خاطر استفاده از نیروی جاذبه می‌شود. به عبارت دیگر، مخزن عمودی بیشتر از مخزن افقی هد هیدرواستاتیک تولید می‌کند.

 

5)نیاز به فضای کمتر بر روی زمین

یکی دیگر از تفاوت مخزن عمودی و افقی در این است که؛ مخازن ذخیره عمودی نسبت به افقی، به سطح مقطع کمتری ‌در زمان نصب نیاز دارد. بنابراین فضای بیشتری برای تجهیزات باز می‌ماند. برای ساختمان‌هایی که فضای محدودی برای مکان نصب مخزن آب دارند، صرفه‌جویی در فضا می‌تواند اهمیت ویژه‌ای داشته باشد.

 

 

 

مزایای مخازن افقی

مخازن افقی

1) حمل‌ونقل

به عنوان اولین تفاوت مخزن عمودی و افقی باید بگوییم؛ مخازن ذخیره‌سازی افقی به دلیل طراحی و شکل آنها، حمل‌ونقل و جابجایی بسیار آسان‌تری نسبت به مخازن عمودی دارند. این قابلیت جابجایی آسان، مخازن افقی را برای کسانی که به طور منظم نیاز به نگهداری یا حمل مایعات دارند، بسیار جذاب می‌کند. همچنین حمل‌ونقل آسان‌تر، آنها را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر می‌کند.

 

2) ارتفاع

اگر در ساختمان، فضای در دسترس یا وسیله نقلیه خود با محدودیت ارتفاع روبرو هستید، یک مخزن ذخیره عمودی می‌تواند دردسر بیشتری نسبت به قیمت پایین خود ایجاد کند. در این حالت بهترین گزینه، مخزن آب افقی است.

در طراحی منبع افقی از فضای عمودی کمتری استفاده می‌شود. بنابراین اگر فضای کوچک با محدودیت ارتفاع دارید، نگران نباشید. مخزن پلی اتیلن افقی در سایزهای مختلف و متناسب با محل شما وجود دارد که مشکل فضا را حل می‌کنند.

 

3) کنترل دما

اگر در صنایع فرآوری لبنیات یا انواع نوشیدنی هستید، دما باید فاکتور مهمی برای مقایسه باشد. یکی از اصلی‌ترین تفاوت مخزن عمودی و افقی گرمایش و خنک‌کنندگی است. مخازن ذخیره افقی در گرمایش و خنک‌کنندگی مایعات، حفظ دمای مطلوب در حین نگهداری و حمل‌ونقل، سریع‌تر و کارآمدتر هستند. در این صنایع بهترین مخزن، مخزن افقی از جنس استنلس استیل است.

مخزن افقی از جنس استنلس استیل

 

 

 

تفاوت منبع آب افقی و عمودی از نظر فنی

تفاوت منبع آب افقی و عمودی از نظر فنی

علاوه بر مزایا و تفاوت‌های ذکر شده در بالا، تفاوت فنی بین مخازن آب عمودی و مخازن آب افقی را می‌توان به صورت زیر دسته‌بندی کرد.

 

  1. مخازن افقی برای ظرفیت‌های کمتر مناسب هستند. در حالی که مخازن عمودی برای ظرفیت‌های بیشتر مناسب هستند.
  2. مخازن ذخیره عمودی مساحت کمی را اشغال می‌کنند. در حالی که مخازن ذخیره افقی مساحت بیشتری نیاز دارند.
  3. در نصب مخزن عمودی ( مخصوصا نصب مخزن آب روی پشت بام یا ارتفاعات) باید بار باد در نظر گرفته شود. در حالی که مخازن ذخیره افقی نیازی به این محاسبات ندارند.

 

 

نتیجه‌گیری

با توجه به تمام مواردی که برای تفاوت مخزن عمودی و افقی  ذکر کردیم می‌توان نتیجه گرفت؛ مخازن ذخیره عمودی اغلب در صنایع کشاورزی و آشامیدنی استفاده می‌شوند. زیرا برای ذخیره مایعات مانند آب و مواد شیمیایی مناسب‌ترین حالت هستند. و به طور کلی استفاده از مخزن عمودی از نظر طراحی، بهره‌وری هزینه، سطح مقطع، مقاومت و بازده بار هیدرواستاتیک، سودمندتر است.

اما تفاوت مخزن عمودی و افقی هر چه که باشد، نوع پلی اتیلن آنها به دلیل تنوع در شکل، ابعاد و حجم؛ نیازهای تمام افراد با طراحی و هزینه‌های فراتر از انتظاراتشان را برآورده می‌کنند.

مخازن ذخیره‌سازی چه به صورت عمودی و چه افقی، از جنس پلی اتیلن به دلیل تنوع در شکل، ابعاد و حجم؛ نیازهای تمام افراد را با طراحی و هزینه‌های فراتر از انتظاراتشان برآورده می‌کنند.

اکنون که با تفاوت منبع آب افقی و عمودی و مزایای هر کدام آشنا شدید، می‌توانید بهترین مخزن متناسب با مشخصات خود را انتخاب کنید. پیشنهاد ما مخزن آب آنتی باکتریال پلی اتیلن است. که نگرانی از جهت بهداشتی بودن آب ذخیره‌شده نداشته باشد. تمامی مخازن ذخیره آب پلی اتیلن تهران پلیمر یارا؛ سه لایه آنتی باکتریال بوده و از این جهت ضدجلبک و ضد باکتری هستند. مخازن پلی اتیلن موجود در فروشگاه البرز مخزن؛ نماینده تهران پلیمر یارا، در اندازه‌های مختلف و متناسب با مشخصات شما موجود هستند.

     

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله منبع تحت فشار پمپ آب چیست؟

از منبع تحت فشار پمپ برای ایجاد جریان آب با یک سرعت و فشار ثابت در لوله‌های آبرسانی، و همچنین کاهش کارکرد پمپ آب استفاده می‌شود. منبع تحت فشار پمپ به نام‌های مخزن تحت فشار، مخزن دیافراگمی و مخزن انبساط نیز شناخته می‌شود.

منبع تحت فشار یا مخزن تحت فشار با ذخیره‌سازی آب در خود، جریان آب را با فشار مناسب در شیر آب ساختمان برقرار می‌کند. و به همین دلیل نیاز به روشن و خاموش شدن‌های مکرر پمپ را کاهش می‌دهد. یعنی دیگر لازم نیست با هر بار باز و بسته شدن شیر آب در ساختمان، پمپ آب روشن شود. هر چقدر حجم منبع تحت فشار بیشتر باشد، به پمپ، فشار کمتری وارد می‌شود. البته این بدان معنا نیست که می‌توانید از هر حجمی برای منبع تحت فشار استفاده کنید. ظرفیت‌های منبع تحت فشار پمپ برای مصارف خانگی از 24 لیتری برای سه واحد مسکونی تا حدود 150 لیتری برای ساختمان‌های چند واحدی با یک پمپ مشترک مناسب هستند. به طور مثال برای یک مجتمع ۴ واحدی با واحدهای ۱۰۰ متری یک مخزن آب ۱۰۰۰ لیتری و یک منبع پمپ آب 60 لیتری تا ۱۰۰ لیتری، می‌تواند مناسب باشد.

 

 

مخزن پمپ آب چگونه کار می کند؟

قبل از آشنایی با روش کار مخزن پمپ آب، ابتدا لازم است انواع مخزن پمپ آب را معرفی کنیم. مخزن پمپ آب به دو دسته تیوپ‌دار و بدون تیوپ (یا دیافراگمی) تقسیم می‌شود. ولی در اصطلاح عموم به هر دو دسته تیوپی و بدون تیوپ، منبع دیافراگمی گفته می‌شود. ( در ادامه هر دو دسته را به تفصیل معرفی می‌کنیم)

درون تمام منبع‌های تحت فشار یک تیوپ با کیفیت ( یا دیافراگم) وجود دارد و در طرف دیگر تیوپ، هوای فشرده وجود دارد. روش کار مخزن پمپ آب به این صورت است که با روشن شدن پمپ، آب وارد تیوپ یا قسمت پایین دیافراگم مخزن دیافراگمی می‌شود. با پر شدن آنها، فشار هوای  فشرده‌شده اطراف تیوپ یا بالای دیافراگم، باعث ایجاد فشار در سیستم می‌گردد. که باعث می‌شود آب با فشار مناسب به داخل لوله‌های آبرسانی هدایت شود.

تا زمانی که میزان آب ذخیره شده در منبع تحت فشار تماماً مورد استفاده قرار نگیرد، پمپ آب روشن نمی‌شود. ولی زمانی که حجم آب مخزن تحت فشار به صفر برسد، پمپ آب دوباره روشن شده و بر اساس ظرفیت منبع تحت فشار، آب را برای استفاده مجدد درون منبع تحت فشار ذخیره می‌کند.

مخزن پمپ آب چگونه کار می کند؟مخزن پمپ آب چگونه کار می کند؟

 

 

 

مزایا و معایب استفاده از منبع تحت فشار پمپ آب

امروزه مخزن پمپ آب خانگی، در کنار انواع مخزن آب نقش مهمی در تاسیسات یک ساختمان دارد. مزایای استفاده از مخزن پمپ آب به مراتب بیشتر از معایب آن است. که در ادامه بررسی می‌کنیم:

 

مزایای استفاده از پمپ آب خانگی با مخزن انبساط

  • کاهش مصرف برق.
  • استهلاک کمتر پمپ (پمپ تعداد دفعات کمتری روشن می‌شود).
  • افزایش طول عمر پمپ.
  • کمتر شدن سر و صدای پمپ. به دلیل کمتر روشن و خاموش شدن آن.
  • فشار آب یکنواخت شده و شدت نوسانات فشار آب کمتر می‌شود.
  • کاهش استهلاک شبکه آبرسانی ساختمان با مهار ضربات مکانیکی ناشی از روشن و خاموش شدن پمپ.

 

معایب پمپ آب خانگی با منبع تحت فشار

  • به دلیل کاهش باد منبع و یا پارگی تیوب، تعداد دفعات کنترل و سرویس کردن آن زیاد بوده و هزینه سرویس دوره‌ای را تحمیل می‌کند.
  • نیاز به تعویض تیوپ حداقل سالی دو بار، تا آب مصرفی شما دچار آلودگی نگردد. ( زیرا عمر تیوپ منبع انبساط در مصارف آب آشامیدنی، طبق استاندارد 4 ماه است. و در این بازه 4 ماهه، به طور میانگین تیوپ همانند بادکنک حدود 12000 بار پر و خالی می‌شود. و به همین دلیل مولکول‌های پلیمر از سطح تیوپ جدا شده و باعث آلودگی آب می‌گردند.)
  • پمپ باید هر 3 تا 6 ماه یک بار سرویس گردد، تا عمر آن افزایش یابد.

 

 

انواع مخازن تحت فشار

 

منبع تحت فشار دیافراگمی و منبع تحت فشار تیوپی

تفاوت منبع تحت فشار دیافراگمی یا منبع تحت فشار بدون تیوپ، با منبع تیوپ دار در شکل لاستیک داخل آنها است. به طوری که در مخزن تحت فشار تیوپ دار از یک تیوپ شبیه بادکنک استفاده می‌شود. ولی در مخزن دیافراگمی یک دیافراگم لاستیکی تعبیه شده‌‌است. همچنین تیوپ منبع پمپ آب، به دو دسته ته باز و ته بسته تقسیم می‌شوند.

منبع تحت فشار دیافراگمی و منبع تحت فشار تیوپی

در مخزن تحت فشار تیوپی به جای دیافراگم، تیوپ داخل مخزن، آب و هوای فشرده را از هم جدا می‌کند. در منبع تحت فشار دیافراگمی، غشا و یا دیافراگم، محل ذخیره آب و هوای فشرده را از هم جدا می کند.

 

 

مخزن تحت فشار با تیوپ بهتر است یا منبع تحت فشار بدون تیوپ(دیافراگمی)؟

اگر بخواهیم بین منبع تحت فشار با تیوپ بادکنکی شکل و منبع دیافراگمی پمپ آب که اصطلاحاً بدون تیوپ می‌باشد مقایسه‌ای داشته باشیم، باید بگوییم که هر کدام از این مخازن انبساط، مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

 

مزایا و معایب منبع تحت فشار دیافراگمی:

  • منبع تحت فشار دیافراگمی (بدون تیوپ) طول عمر بیشتری دارد.
  • قیمت منبع تحت فشار دیافراگمی از قیمت منبع پمپ آب تیوپ دار بیشتر است.
  • خراب شدن مخزن پمپ آب دیافراگمی به مراتب از مخزن تحت فشار تیوپی کمتر است. ولی در صورت خرابی و پارگی لاستیک، تعمیر آن دشوار است.

 

مزایا و معایب منبع تحت فشار تیوپ دار

  • منبع‌های تیوپ دار ارزان‌تر هستند.
  • تعمیرات آنها آسان‌تر و کم هزینه‌تر از منبع تحت فشار دیافراگمی است.
  • تعویض تیوپ منبع تحت فشار از تعویض دیافراگم راحت‌تر است. و با علم بر ته باز یا ته بسته بودن تیوپ و ارتفاع و قطر لاستیک، می‌توان به راحتی نسبت به تعویض تیوپ منبع انبساط اقدام نمود.
  • اکثر مخازن موجود در بازار به صورت تیوپ‌دار هستند.

 

 

نحوه نصب مخزن تحت فشار

نحوه نصب مخزن تحت فشار

برای نصب مخزن تحت فشار پمپ آب نیاز به تجهیزات زیر دارید:

 

اجزاء پمپ آب خانگی برای نصب مخزن پمپ آب

  1. پنج راهی
  2. شیر قطع و وصل
  3. کلید اتوماتیک یا پرشر سوییچ
  4. درجه فشار سنج
  5. منبع تحت فشار
  6. فلوتر کنترل جریان
  7. صافی
  8. شیر یک طرفه
  9. شیر تخلیه آب

نحوه نصب مخزن تحت فشار

در عکس بالا نحوه نصب مخزن تحت فشار آموزش داده شده‌ است. در ادامه، نکات مهم و سوالات متداول در زمان نصب مخزن تحت فشار پمپ را بررسی می‌کنیم:

 

 

نکته‌های نحوه نصب مخزن تحت فشار:

  • در زمان نصب پمپ آب خانگی باید وزن لوله‌ها مهار شود. و نباید پمپ، تکیه‌گاه وزنی این لوله‌ها و در معرض فشار باشد.
  • طبق مقررات ملی ساختمان، اتصال پمپ به انشعاب اصلی سیستم آب شهری غیر قانونی است. از این رو باید پمپ از لوله اصلی شهری جدا بوده و در محلی غیر از آن و توسط شیر یکطرفه به سیستم آب شهری وصل شود.
  • هنگام نصب مخزن تحت فشار در ورودی منبع، از شیر صافی استفاده کنید. چون از ورود اجسام ریز به داخل تیوپ که توسط پمپ و با فشار زیاد پمپاژ می‌شوند، جلوگیری کرده و در نتیجه به تیوپ آسیبی وارد نمی‌شود.
  • مقدار باد منبع پمپ آب با توجه به حجم مخزن و فشار سیستم محاسبه می‌شود.
  • زمان نصب مخزن تحت فشار، با تنظیم کلید اتوماتیک می‌توانید با توجه به نیاز خود پمپ را روشن و خاموش کنید. به این صورت؛ مثلا اگر فشار به زیر 1، 1.5 و یا 2 بار رسید، پمپ استارت خورده و شروع به کار نماید. یا اگر کلید اتوماتیک را روی حالت حداکثر قرار دهید، در صورتی که هر شیر آبی در مدار پمپ باز شود (به عبارتی دیگر با کمترین مصرف آب)، پمپ شروع به کار نماید.
  • هر چه سایز و حجم منبع تحت فشار بیشتر باشد، نیاز به استارت پمپ دیرتر اتفاق می‌افتد. سایز مخزن پمپ آب ارتباطی با فشار آب ندارد. فشار آب وابسته به پمپ شما است.
  • سایز منبع تحت فشار باید متناسب با قدرت پمپ انتخاب شود.
  • بعد از نصب مخزن تحت فشار، هر ماه فشار هوای مخزن را چک نمایید. زیرا در صورت کاهش فشار هوای تیوپ، خاصیت کشسانی آن از بین رفته و بعد از مدتی سوراخ می‌گردد. همچنین در اثر پر و خالی شدن متعدد، ممکن است تیوپ از حالت طبیعی خارج شود.

منبع تحت فشار پمپ

 

نتیجه گیری

منبع تحت فشار پمپ (pressure tank) برای نگهداری آب تحت فشار طراحی شده‌ است. استفاده از منبع تحت فشار، عمر پمپ را افزایش می‌دهد، سر و صدای کمتری ایجاد می‌کند و دبی آب ثابت‌تری در لوله‌های آبرسانی ایجاد می‌کند. اما پمپ‌ها بدون مخزن پمپ آب نیز کار خواهند کرد. زیرا پمپ‌های اتوماتیک و مجهز به کنترل کننده فشار ثابت نیز وجود دارند. پیشنهاد ما این است با وجود داشتن بهترین مخزن آب خانگی نیز، اگر منبع پمپ آب خانگی داشته باشید بهتر است. مخصوصاً هنگام دوش گرفتن یا توالت رفتن که پمپ به ندرت 100٪ کار می‌کند. بدون منبع تحت فشار پمپ، فشار روی پرشر سوئیچ با کنترلر شما بیشتر خواهد بود. که ممکن است در یک لحظه و کاملا اتفاقی خراب شود.

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله آشنایی با اتصالات مخزن آب

اگر می‌خواهید مخزن و منبع شما، امنیت و طول عمر کافی برای ذخیره‌سازی آب را داشته باشد؛ باید با اتصالات مخزن آب به خوبی آشنا باشید و هر کدام را در جای مناسب خود استفاده و بهره‌برداری کنید. در این مطلب اتصالات پرکاربرد مخزن آب و نکات مهم در استفاده از آنها را به طور کامل شرح خواهیم داد. به یاد داشته باشید در هنگام نصب اتصالات مخزن آب، همیشه با یک فرد حرفه‌ای و آموزش دیده مشورت کنید.

 

 

انواع اتصالات مخزن آب

اتصالات در انواع مخزن آب، از مخازن پلاستیکی (پلی اتیلن) تا مخازن فلزی، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. برای هر کدام، اتصالات اصلی معینی لازم است. لوله‌های ورودی و خروجی آب، فیتینگ‌های ورودی و خروجی و شناور مخزن، از اتصالات اصلی مورد نیاز برای همه مخازن هستند. در ادامه به معرفی هرکدام به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.

 

فلوتر یا شناور

فلوتر یا شناور

یکی از اتصالات مخزن آب، شیر قطع‌کن یا همان فلوتر است. فلوتر به فیتینگ ورودی متصل می‌شود و به صورت خودکار، سطح آب داخل مخزن را کنترل می‌کند.

 

 

فیتینگ یا فلنج

فیتینگ یا فلنج

مخازن آب خانگی یا مخازن صنعتی؛ مثل مخازن آتش‌نشانی، وان و تراف‌های شیلات و… همگی نیازمند فیتینگ‌های مناسبی هستند. اتصالات(فیتینگ) مختلفی در سه نوع پلیمری، فلزی و upvc در بازار موجود می‌باشد. که هر کدام کاربرد، مزایا و معایب خاص خود را دارند.

برای اتصالات مخازن پلاستیکی (پلیمری) از فیتینگ پلی اتیلن یا برنجی و upvc، و برای اتصالات مخازن فلزی؛ از فیتینگ برنجی، فیتینگ گالوانیزه یا فیتینگ استیل استفاده می‌شود. در ادامه به توضیح اتصالات(فیتینگ) پلاستیکی و برنجی می‌پردازیم.

 

 

اتصالات پلاستیکی مخزن آب ( اتصالات پلی اتیلن)

اتصالات upvc مخزن آب

پلی اتیلن در انواع کاربردها و در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. همچنین مخازن پلی اتیلن به دلیل شرایط بهداشتی بسیار خوبی که دارند، بهترین نوع مخازن برای نگهداری آب هستند. (برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله مخزن آب آنتی باکتریال چیست؟ را مطالعه کنید) کاربرد اصلی اتصالات پلاستیکی مخزن آب، برای فیتینگ مخازن نگهداری مایعات خورنده (مثل اسید) است. زیرا پلی اتیلن خاصیت ضد خورندگی دارد.

نکته مهم هنگام نصب اتصالات پلاستیکی به مخزن آب پلی اتیلنی، این است که برخی از اتصالات مذکور حتما باید تحت جوشکاری پلی اتیلن قرار گیرند. تولیدکنندگان و فروشندگان مخازن و اتصالات پلی اتیلنی، خدمات جوشکاری آن را هم انجام می‌دهند.

 

 

اتصالات برنجی مخزن آب

اتصالات برنجی مخزن آب

اتصالات برنجی مخزن آب به دو روش ریخته‌گری و یا تراش از شمش؛ از سایز 2/1 اینچ تا 4 اینچ، تولید می‌شوند. اتصالات برنجی مخزن آب تولید شده با روش تراش، کیفیت بهتری دارند. به سه دلیل اتصالات برنجی مخزن پلی اتیلن بسیار رایج و کاربردی هستند.

1) دوام بالا در انواع محیط‌ها (مرطوب، گرم و سرد)

2)  جای‌گیری محکم در جداره مخازن و ایجاد آب‌بندی مناسب.

3) ضد زنگ‌زدگی

 

مزایای اتصالات برنجی و پلی اتیلن

– اتصالات برنجی و upvc نسبت به دیگر اتصالات مخزن آب، از نظر بهداشتی سالم‌ترند و استانداردهای لازم را دارند.

– اتصالات upvc نسبت به اتصالات استیل و برنجی ارزان‌ترند.

– اتصالات برنجی به دلیل آب‌بندی و دوام بالا، رایج‌ترین نوع اتصالات مخزن آب هستند.

 

 

اتصالات برنجی مخزن آب 4 قطعه دارند:

1) بدنه یا هسته: اتصالات شامل دو قسمت «تو پیچ» و « رو پچ» هستند.

2) مهره پره‌ای‌: از جنس خود اتصالات و عموما شش پر است.

نکته: مهره اتصالات مخزن آب را بیش از حد محکم نکنید. اینکار باعث هرز شدن و در رفتن اورینگ و آسیب به مخزن می‌شود.

3) واشر لاستیکی یا همان اورینگی: برای آب‌بندی اتصالات مخزن آب استفاده می‌شود.

4) واشر تخت فلزی: این واشر برای محکم شدن اتصال به مخزن، هنگام بستن مهره لازم است.

 

 

نحوه نصب اتصالات مخزن پلی اتیلن

اتصالات یا فیتینگ‌های مخزن آب از هر نوعی که باشند، روش نصب تقریبا یکسانی دارد. در مقاله طریقه نصب شناور مخزن آب، مراحل نصب شناور و فیتینگ را به طور کامل توضیح داده‌ایم. دقت کنید که اتصالات را 5 تا 10 سانتی‌متر پایین‌تر از سقف و بالاتر از کف مخزن متصل کنید. نصب اتصالات مخزن پلی اتیلن در کف مخزن کاربردی نیست. زیرا با ایجاد یک نقطه خستگی؛ در طولانی مدت باعث ایجاد نشتی خواهد شد. توجه داشته باشید که فقط در مواقع ضروری و آن هم به صورت کاملا استاندارد و حرفه‌ای، اقدام به نصب اتصالات به کف مخزن کنید. در ضمن این کار گارانتی محصول را باطل می‌کند.

 

 

سوالات متداول و نکات اتصالات مخزن آب

1- اتصالات مخزن آب را باید در کدام قسمت مخزن نصب کرد؟

اتصالات مخزن آب باید در محل معینی نصب شوند و نمی‌توان آن‌ها را در هر جایی از مخزن نصب کرد. اینکار باعث شکستگی دیواره مخزن و کاهش عمر آن می‌شود. زیرا فشار ناشی از مایع درون مخزن در محل اتصالات، بسیار بیشتر از نواحی دیگر مخزن است. به همین دلیل تولیدکنندگان مخازن آب، محل نصب اتصالات مخزن آب را با ضخامت و استحکام بیشتری می‌سازند. تا دیواره مخزن بتواند فشار اطراف محل اتصال را تحمل کند.

 

2- چندین فیتینگ را می‌توان در محل نصب ورودی و خروجی مخزن نصب کرد؟

اینکه چندین فیتینگ را می‌توان در محل نصب ورودی و خروجی مخزن نصب کرد، به عواملی مثل ورودی یا خروجی بودن اتصال، سایز اتصالات و مساحت قسمت اتصال بستگی دارد. در هر مخزن با توجه به کاربرد آن، محل نصب اتصالات مخزن آب در تعداد و جهت‌های مختلفی تعبیه شده است. برای مثال برای مخازن پلی اتیلن، معمولا 2 تا 4 محل نصب برای اتصالات خروجی وجود دارد. به محل نصب اتصالات خروجی بیشتر از اتصالات ورودی توجه می‌شود. به این دلیل که اتصالات خروجی در پایین مخزن قرار دارند و فشار و استرس در آن ناحیه بیشتر از بالای مخزن است. برای مثال در محل ورودی اتصالات در یک مخزن آب 1000 لیتری پلی اتیلن، به راحتی می‌توان 2 فیتینگ نصب کرد. اما در محل خروجی نمی‌توان چند فیتینگ نصب کرد.

 

 

مهار کردن وزن لوله‌ها در اتصالات مخزن آب

مهار کردن وزن لوله‌ها در اتصالات مخزن آب

وزن اتصالات بیرونی، مثل لوله‌هایی که به مخزن منتهی می‌شوند؛ باید توسط بست یا پایه مهار شده باشند. تا این وزن به مخزن وارد نشود. وارد شدن این وزن اضافه به مخزن، باعث ترک برداشتن مخزن در محل اتصال و کاهش عمر آن خواهد شد.

 

 

 

نکات مهم اتصالات مخزن آب

در هنگام نصب اتصالات مخزن آب و پس از آن باید به این نکات توجه داشته باشید:

اتصالات مخزن آب

  • اتصالات بین پمپ و مخزن آب را از نوعی انتخاب کنید تا در صورت ایجاد لرزش توسط پمپ، محل اتصال فیتینگ به مخزن دچار آسیب نشود. برای جلوگیری از این امر می‌توانید از لرزه‌گیر یا دو عدد زانویی در مسیر انتقال آب از پمپ به مخزن استفاده کنید.

 

  • محل نصب اتصالات مخزن آب را مرتبا و در دوره‌های زمانی معینی بازدید کنید. تا در صورت وجود نشستی، بتوانید آن را در زمان مناسب برطرف کنید.

 

  • هنگام خرید هر مخزنی؛ نوع، تعداد و قطر ورودی و خروجی اتصالات مورد نیازتان را به فروشنده بگویید، تا آن‌ها را به درستی در اختیارتان قرار دهد.

 

  • برای اتصالات مخازن پلی اتیلن، فیتینگ‌های upvc یا برنجی استفاده کنید.

 

  • فیتینگ‌های برنجی یا پلی اتیلنی که برای مخازن آب خانگی استفاده می‌شوند، فیتینگ‌هایی با قطر 2/1 و 4/3 و 1 اینچ هستند. قطرهای بزرگتر برای مخازن صنعتی و کشاورزی کاربرد دارد.

 

  • توجه داشته باشید که برای نگهداری مایعات خورنده، فقط از اتصالات پلی اتیلن یا upvc استفاده کنید. مایعات خورنده باعث خوردگی اتصالات برنجی می‌شوند.

 

 

کلام آخر

مهم‌ترین قسمت نصب منبع آب، اتصالات آن است. انتخاب اتصالات مناسب، استفاده صحیح از اتصالات و نصب درست آن‌ها؛ باعث افزایش طول عمر مخزن آب می‌شود. امیدواریم در این مقاله به خوبی با نکات لازم برای خرید، نصب و استفاده از اتصالات مخزن آب، آشنا شده باشید. در صورت داشتن هرگونه سوال یا مشکل در مورد اتصالات مخزن آب، آن را در قسمت نظرات با مشاوران ما درمیان بگذارید.

  • محمد رحیمی
  • ۰
  • ۰

منبع : فروشگاه اینترنتی البرز مخزن مقاله فرمول محاسبه حجم انواع مخزن ذخیره آب

 

اگر می‌خواهید ظرفیت مخزن آب را حساب کنید که چقدر است، اساسا باید حجم آن را محاسبه کنید. ظرفیت و حجم معمولا با گالن یا لیتر اندازه‌گیری می‌شوند. همانطور که در مقاله نحوه محاسبه حجم تانکر آب برای کشاورزی گفته شد، برای محاسبه حجم مخزن به لیتر باید ابعاد مخزن را به سانتی‌متر اندازه‌گیری کنید. با این کار تبدیل به لیتر راحت‌تر می‌شود. در این مقاله ابتدا شما را با انواع ظرفیت‌های تعریف شده برای مخازن آشنا کرده و سپس نحوه محاسبه حجم مخزن ذخیره آب را آموزش می‌دهیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • ظرفیت مخزن آب چیست؟
  • محاسبه حجم مخزن آب
  • محاسبه حجم آب مخزن استوانه ای
  • محاسبه حجم مخزن مکعبی
  • محاسبه حجم مخزن بیضی

 

 

ظرفیت مخزن آب چیست؟

برای محاسبه حجم مخزن آب ابتدا باید تعریف درستی از انواع ظرفیت‌ها داشته باشیم و تفات آنها را بدانیم. ظرفیت مخزن آب با سه اسم تعریف می‌شود:

ظرفیت اسمی

ظرفیت واقعی

ظرفیت قابل استفاده

 

 

ظرفیت اسمی

ظرفیت اسمی

حجم مخزن هنگام پر شدن تا لبه را ظرفیت اسمی می‌گویند. برای محاسبه حجم مخزن با ظرفیت اسمی فقط کافیست ابعاد مخزن را محاسبه و حجم کل مخزن را طبق شکل مخزن محاسبه کرد.

به عنوان مثال برای مخزن مربعی به ابعاد 2 متر در 2 متر در 3 متر، حاصل ضرب (طول x عرض x ارتفاع). یعنی2x2x3 برابر با 12 مترمربع یا 12000 لیتر می‌شود. که این 12000 لیتر همان ظرفیت اسمی مخزن است.

 

 

ظرفیت واقعی

ظرفیت واقعی

حجم موجود در مخزن تا حداکثر سطحی که قابل پر شدن است را ظرفیت واقعی مخزن می‌گویند. ظرفیت واقعی مخزن همان حجم آب پر شده تا جایی که شیر توپی نصب شده ‌باشد است. به طور کلی، سوپاپ توپی اندکی زیر سرریز یا لوله هشداردهنده تنظیم می‌شود.

به عنوان مثال برای مخزن قبلی اگر حداکثر ارتفاغ آب داخل مخزن 1.8 متر باشد. حجم مخزن آب بر اساس ظرفیت واقعی آن برابر است با:

1.8x 2 x 3

که برابر با 10،800 لیترظرفیت واقعی خواهد بود.

 

 

ظرفیت قابل استفاده واقعی

ظرفیت قابل استفاده واقعی

ظرفیت قابل استفاده واقعی یعنی حجم آب موجود در مخرن که قابل استفاده است. ظرفیت قابل استفاده، بین دو نقطه محاسبه می‌شود: بین بالاترین سطح آب (در ظرفیت واقعی) و یک بعد در پایین مخزن. (که اغلب به عنوان آب مرده شناخته می‌شود زیرا شما از نظر فنی نمی‌توانید از آن استفاده کنید)

بنابراین اگر مقدار آب مرده در ته مخزن که نمی‌توان از آن استفاده کرد 30 سانتی‌متر (یا 300 میلی‌لیتر) و مقدار فضای خالی بالای مخزن آب ( در ظرفیت واقعی) 20 سانتی‌متر ( یا 200 میلی‌لیتر) باشد. این دو مقدار را باهم جمع کرده و سپس آن را از ارتفاع کلی کم می‌کنیم. سپس حجم مخزن را با اعداد جدید به دست می‌آوریم.

30+20 = 50 cm or 0.5 m

ارتفاع جدید2 – 0.5 = 1.5 m

 1.5 x 2 x 3 = 9

در این حالت ظرفیت مخزن قابل استفاده واقعی 9 متر مکعب یا همان 9000 لیتر می‌باشد.

هر اندازه ارتفاع مخزن بیشتر باشد، نسبت ظرفیت واقعی قابل استفاده موجود بیشتر است. مخازن با ارتفاع 3 تا 4 متر، حدود 10 تا 15 درصد از ظرفیت اسمی آنها را کم می‌کنند.

 

 

محاسبه حجم مخزن آب

مخازن آب به اشکال مختلف وجود دارد:

  • استوانه‌ای 
  • مکعبی
  • بیضی یا کپسولی

در بین این اشکال، مخازن مکعب و مخازن استوانه ای (افقی و عمودی) متداول‌ترین نوع مخازن برای مصارف خانگی هستند. برای یادگیری نحوه محاسبه حجم مخزن از دو مرحله زیر شروع می‌کنیم:

مرحله اول: مخزن را اندازه بگیرید

اولین قدم، اندازه‌گیری ابعاد کلیدی مخزن است. برای مخازن گرد، قطر و طول یا ارتفاع را پیدا کنید. برای مستطیل یا مکعب، طول، عرض و ارتفاع را پیدا کنید.

مرحله دوم: از فرمول محاسبه حجم مخزن استفاده کنید

برای محاسبه ظرفیت مخزن، فرمولی برای حجم مورد نیاز است. فرمول حجم، بسته به شکل مخزن متفاوت است. فرمول محاسبه حجم مخزن آب برای هر یک از این مخازن استوانه‌ای، مربع و بیضی را در ادامه آموزش می‌دهیم.

اما اگر می‌خواهید حجم یک مخزن آب متفاوت را محاسبه کنید، محاسبات کمی مشکل است. برای محاسبه حجم مخزن آب یک راه ساده و بدون دردسر استفاده از نرم‌افزار ماشین حسابِ حجم مخزن برای محاسبه است.

 برای کمک به محاسباتتان سه نرم‌افزار ماشین حساب زیر را توصیه می‌کنیم:

  • Tank Volume Calculator: که برای محاسبه حجم متداول‌ترین اشکال مخزن می‌توانید سری به این ماشین حساب مخزن بزنید.
  • Calculator Soup : که حجم مفید مخزن را حساب می‌کند.
  • و WATER TANK SIZE CALCULATOR: که می‌توانید به وسیله آن، هر سه نوع ظرفیت اسمی، ظرفیت واقعی و ظرفیت قابل استفاده واقعی را در خروجی دریافت کنید. از این ماشین حساب می‌توانید برای تخمین حجم مخزنی که لازم است با توجه به محدودیت‌های فضا و تحمل وزن انتخاب کنید، استفاده کنید. این ماشین حساب برای شما تحمین می‌زند که چه مخزن با چه حجمی مناسب فضای شماست.

 

 

محاسبه حجم آب مخزن استوانه ای

برای محاسبه حجم مخزن استوانه ای (به لیتر) می‌توانید از فرمولی که در زیر بیان شده استفاده کنید:

V(fill) = πr2f

محاسبه حجم آب مخزن استوانه ای

این فرمول برای محاسبه حجم مخازن افقی استوانه ای تا جایی که امکان پر شدن دارد، استفاده می‌شود. در این حالت اگر مخزن تا لبه پر باشد، حجم به دست آمده، همان ظرفیت اسمی مخزن خواهد بود. اما نکته مهم همانطور که در تعریف ظرفیت‌ها نیز اشاره شد این است که؛ ممکن است حجم کل مخزن لزوماً قابل پر شدن نباشد. بعضی از مخازن دارای نشانگر برای حداکثر آبی که در آن می‌توان پر کرد، هستند. چیزی که در محاسبه حجم آب مخزن استوانه ای برای ما مهم است این است که شما از “f” به عنوان حداکثر مقدار پر مخزن استفاده خواهید کرد.

نکته: همیشه در مورد حداکثر ظرفیت مخزن خود از مشاور فروش مخزن آب خود سوال کنید.

 

 

محاسبه حجم مخزن مکعبی

برای محاسبه حجم مخزن مکعبی محاسبه ساده‌ای در پیش دارید. فرمول محاسبه حجم مخزن مکعبی برابر است با: 

ارتفاع(حداکثر ارتفاع آب) x طول x عرض

محاسبه حجم مخزن خوابیده

این فرمول علاوه بر محاسبه حجم مخزن خوابیده مکعبی، برای مخازن آب مستطیلی نیز قابل استفاده است.

 

 

محاسبه حجم مخزن بیضی

برای محاسبه حجم مخزن بیضی واقعی ابتدا یک مخزن بیضی را به صورت کره به قطر d(r = d / 2)

و استوانه‌ای به قطر d و ارتفاع a به صورت جدا در نظر می‌گیریم.

فرمول محاسبه حجم مخزن بیضی یا حجم مخزن افقی بیضی به این صورت خواهد بود:

(4/3)πr3 = حجم کره

πr2a = حجم استوانه

πr2((4/3)r + a) = حجم مخزن بیضی شکل

محاسبه حجم مخزن بیضی

همچنین برای محاسبه قسمت کره‌ای مخزن به صورت مجزا، شعاع را R و ارتفاع را h در نظر می‌گیریم. حجم کلاهک کروی برای قسمت کره‌ای مخزن افقی، به این صورت انجام می‌شود:

(1/3)πh2(3R – h) = حجم قسمت کروی

حجم قسمت کره‌ای مخزن استوانه‌ای

 

 

نکات نهایی

در آخر چند نکته مهم هنگام محاسبه حجم مخزن را یادآوری می‌کنیم:

  1. فراموش نکنید که اندازه‌گیری ابعاد داخلی مخزن مد نظر است و نه اندازه آنها از قسمت بیرونی مخزن.
  2. به یاد داشته باشید که از واحد سانتی‌متر استفاده کنید، سپس آن را به لیتر تبدیل کنید.

 

 

سخن آخر

مخزن آب یکی از ملزومات اصلی ذخیره‌سازی و تامین آب برای ساختمان‌های مسکونی، ادارات، باغات کشاورزی و … است.  آگاهی از نحوه محاسبه حجم مخزن ذخیره آب و تامین مخزن با حجم مناسب، یک امر ضروری است. علاوه بر دانستن فرمول محاسبه حجم مخزن ذخیره آب، باید ملاحضاتی را نی زرعایت کنید؛ که در مقاله محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان  و مقاله نحوه محاسبه حجم تانکر آب کشاورزی به آنها به طور مفصل اشاره شده ‌است.

  • محمد رحیمی